Άφαντα τα αντισηπτικά; Τα φαρμακεία δίνουν λύση – Τι ισχύει με τα… χειροποίητα

Άφαντα τα αντισηπτικά; Τα φαρμακεία δίνουν λύση – Τι ισχύει με τα… χειροποίητα

Τα δικά τους αντισηπτικά παρασκευάζουν οι φαρμακοποιοί για να καλύψουν την έλλειψη στην αγορά και τα βλέπουν να εξαφανίζονται κι αυτά από τα ράφια. Οι ίδιοι τονίζουν ότι αποτελεσματικό, δραστικό αντισηπτικό δεν μπορεί ο γενικός πληθυσμός να φτιάξει στο σπίτι του.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η χρήση του αντισηπτικού θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ισχυρά μας όπλα στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τι συμβαίνει όμως όταν το πολύτιμο σκεύασμα αρχίζει να γίνεται είδος προς εξαφάνιση;

Όπως λέει στο Dikaiologitika ο φαρμακοποιός Ηλίας Κατσόγιαννης, επιστημονικός συνεργάτης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Αυτή τη στιγμή η ζήτηση για αντισηπτικά είναι μεγαλύτερη από την διαθεσιμότητα τους. Όλα τα φαρμακεία δουλεύουμε με μερίδες. Ζητάμε 100 κι οι φαρμακαποθήκες μας φέρνουν για παράδειγμα 20 έτσι ώστε να γίνει διανομή σε όλο το κομμάτι του δικτύου».

Το καλό νέο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει εναλλακτική λύση αφού την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όχι απλώς προβλέπει την παραγωγή αντισηπτικού από τους φαρμακοποιούς αλλά τους προτρέπει να το κάνουν κιόλας με βάση μια συνταγή που έχει εκδώσει για την παραγωγή γαληνικού σκευάσματος αντισηπτικού.

«Τα αντισηπτικά μας ξεπουλάνε» λένε οι φαρμακοποιοί

«Την εβδομάδα που μας πέρασε, το φαρμακείο μας παρασκεύασε 200 αντισηπτικά κι εξαντλήθηκαν όλα» μας λέει ο Κωνσταντίνος Κακονίκος ιδιοκτήτης φαρμακείου στην περιοχή της Δάφνης και συμπληρώνει: «Στην ουσία είναι μια κίνηση με την οποία μπορούν να καλυφθούν προς ώρας οι ανάγκες της τοπικής κοινότητας. Η βιομηχανία παρασκευής αντισηπτικών είναι στρεσαρισμένη. Με τα αντισηπτικά που φτιάχνουμε εμείς δίνουμε το περιθώριο στην τελευταία να πάρει μια ανάσα για να παρασκευάσει όσο περισσότερο γίνεται από αυτό το επίκαιρα κρίσιμο προϊόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ