Θα έχουν παίκτες οι ομάδες για να παίξουν;

Θα έχουν παίκτες οι ομάδες για να παίξουν;

Τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν και οι δανεισμοί που ολοκληρώνονται προκαλούν προστριβές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γιατί UEFA, FIFA καίγονται να τελειώσουν τα πρωταθλήματα το αργότερο 30/06, τι προτείνουν εάν δεν γίνει, τι λένε οι μάνατζερ.

Ολες αυτές τις ημέρες προκύπτει η ξεκάθαρη επιθυμία της UEFA και της FIFA να τελειώσουν τα πρωταθλήματα στις 30 Ιουνίου. Και όχι αργότερα από αυτή την ημερομηνία. Και ένας από τους βασικούς λόγους, αφορά στο μπάχαλο που θα δημιουργηθεί με τους ποδοσφαιριστές, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30/06/2020. Παίκτες που βάσει νόμου δεν θα έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν τις ομάδες τους μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας. Ενα ζήτημα που αφορά σε μεγάλο βαθμό και τις ελληνικές ομάδες, καθώς όλες διαθέτουν παίκτες που μένουν ελεύθεροι στο τέλος του Ιουνίου. Σε κάποια πρωταθλήματα, δε, οι συμφωνίες είναι μέχρι 31 Μαΐου, κάτι που κάνει ακόμη πιο περίπλοκη την κατάσταση.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα έχει συζητηθεί σε υψηλό επίπεδο και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες προτάσεις, καθώς οι διεθνείς Ομοσπονδίες δεν μπορούν να βρεθούν απροετοίμαστες σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Το οποίο, βεβαίως, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο εάν αναλογιστεί κανείς ότι και οι περισσότεροι δανεισμοί ποδοσφαιριστών ολοκληρώνονται 31 Μαΐου ή (συνηθέστερα) 30 Ιουνίου!

Η πρόταση που έκανε η FIFA ήταν να υπογραφούν βραχυπρόθεσμες συμφωνίες. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης υπάρχει αυτή η προοπτική και προφανώς ο κορωνοϊός είναι μια τέτοια κατάσταση. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ήδη αρχίσει τις σχετικές συζητήσεις για να επιτύχει τη συμφωνία,  που θα επιτρέψει στους παίκτες να ολοκληρώσουν  τη παρατεταμένη σεζόν.

Η ιδέα που είχε ήταν τα emergency contracts, δηλαδή τα συμβόλαια που θα περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες και μηνιαίες απολαβές. Προφανώς και η μεταγραφική περίοδος θα πάει λίγο πιο κάτω -στο ημερολόγιο-, ενώ ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ενημέρωσε πως  θα γίνει fund (Global Football Assistance Fund), ώστε να βοηθηθούν όσοι κινδυνεύουν με πτώχευση.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι μάνατζερ συμβουλεύουν τους πελάτες τους να μην υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες, εκτός και αν περιλαμβάνουν αποζημιώσεις σε περίπτωση τραυματισμών -ώστε να διασφαλιστούν εν όψει πιθανής μετακίνησης.

Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών (FifPro), Τζόνας Μπιρε Χόφμαν είπε στο BBC πως «όταν οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πηγαίνουν ξανά στις δουλειές τους και  οι παίκτες θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να σταθούμε ξανά όλοι στα πόδια μας και η FIFA πρέπει να στηρίξει τους παίκτες. Όχι τους διάσημους, αλλά τους χιλιάδες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μισθό τον Ιούνιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ