Ο Κασάμι, ο Ολυμπιακός και τι πραγματικά συμβαίνει

Ο Κασάμι, ο Ολυμπιακός και τι πραγματικά συμβαίνει

To10.gr  καταγράφει τα τι πραγματικά ισχύει στην υπόθεση Ολυμπιακός - Κασάμι. Τι έγινε τον Ιανουάριο, γιατί δεν υπήρξε συμφωνία, ποια τα τωρινά δεδομένα.

Η είδηση έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και όχι άδικα. Πόσο συχνό είναι, άλλωστε, μία ομάδα να αποφασίζει να διώξει οκτώ ποδοσφαιριστές της, με… μήνυμα σε γνωστή εφαρμογή στα κινητά τους, επειδή δεν απάντησαν στο τελεσίγραφο για μείωση των απολαβών τους κατά 70%; Η απόφαση του «ημίτρελου» προέδρου της ελβετικής Σιόν, Κρίστιαν Κονσταντάν, προκάλεσε αίσθηση και κατακρίθηκε από όλους. Ενώ αναμένεται να στοιχίσει ακριβά στην ομάδα του, καθώς η απόφασή του δεν είχε καμία νομική βάση. Καθώς τόσο ο Παϊτίμ Κασάμι, όσο και οι υπόλοιποι παίκτες που «έδιωξε», έχουν ήδη κινηθεί αρμοδίως για να πάρουν τα χρήματά τους.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση, ωστόσο, έφερε στο προσκήνιο ξανά το όνομα του Παϊτίμ Κασάμι για τον Ολυμπιακό. Ένα όνομα πολύ γνωστό και αγαπητό στον Πειραιά. Έναν παίκτη που έφτασε κοντά στην επιστροφή στο Μεγάλο Λιμάνι, τόσο τον Ιανουάριο όσο και πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Αλλά καμία από τις δύο φορές δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή. Με τον Ολυμπιακό να αποκτά πριν λίγους μήνες τον Καφού, παίκτη που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για «συμπληρωματικό» μέσο στο ρόστερ.

Πόσο πιθανό είναι να επιστρέψει ο Κασάμι στον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι; Εχει σημασία να δούμε τι έγινε τον Ιανουάριο, πριν καταλήξουμε εκεί. Διότι όσα κυκλοφόρησαν τότε δεν ήταν ακριβή. Εχουμε και λέμε. Οι Ερυθρόλευκοι μίλησαν με τον Κασάμι, λόγω του τραυματισμού του Γκιγιέρμε και την αποχώρηση Μπενζιά. Για να τον αποκτήσουν με μεταγραφή, καθώς το συμβόλαιό του με τη Σιόν λήγει αυτό το καλοκαίρι. Ο Ελβετός μέσος ήταν θετικός. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε συζητήσεις με τη Σιόν, έφτασε την πρόταση κοντά στο εκατομμύριο (όχι λίγα για έναν παίκτη που ο ίδιος έδωσε ως ελεύθερο στη Σιόν), αλλά σημείο επαφής δεν βρέθηκε. Ενώ ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία με τον παίκτη σε οικονομικό επίπεδο.

Τι γίνεται με τον Κασάμι, τώρα που μένει και τυπικά ελεύθερος από τη Σιόν και μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει; Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται τίποτε. Απολύτως. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει επαφές για την απόκτησή του. Κάτι απολύτως λογικό, όταν στο ρόστερ υπάρχουν τέσσερις μέσοι (Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Καφού), ο Ανδρούτσος επιστρέφει από τον Ατρόμητο, υπάρχει ο νεαρός Κύπριος Ιωάννης Κωστή, που πιστεύουν πολύ στον Πειραιά, ενώ ο Ολυμπιακός δεδομένα έχει κινηθεί στον αγορά και έχει βρει 1-2 περιπτώσεις που έχει ψηλά στη λίστα του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κασάμι, τώρα, η υπογραφή συμβολαίου με τον Ζόρζε Μέντες πραγματοποιήθηκε ενώ πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, με 25 συμμετοχές, 12 γκολ και 3 ασίστ! Μάλιστα, ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα ή σε μία ομάδα που θα τον πληρώσει καλά και θα του δώσει πάλι την ευκαιρία να δείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο. Με λίγα λόγια, αυτή τη στιγμή, ούτε από τον Ολυμπιακό ούτε από τον Κασάμι υπάρχει κάτι. Το να προκύψει κάτι στην πορεία, δεν αποκλείεται. Αλλωστε είναι δεδομένο ότι και ο Παϊτίμ έχει ιδιαίτερα αισθήματα για τον Ολυμπιακό, αλλά και οι Ερυθρόλευκοι έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο του παίκτη. Ο οποίος από τη στιγμή που έχει τιθασεύσει την «άγρια φύση του», παίζει ποδόσφαιρο βάσει  του σπουδαίου ταλέντου του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ