Κορωνοϊός: Η αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια συνδέεται με τα κρούσματα στο Μπέργκαμο, λέει Ιταλός ειδικός

Κορωνοϊός: Η αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια συνδέεται με τα κρούσματα στο Μπέργκαμο, λέει Ιταλός ειδικός

Την αναμέτρηση Αταλάντα - Βαλένθια στο Μιλάνο, «δείχνει» ως υπαίτια για την έξαρση της φονικής επιδημίας του κοροναϊού στο Μπέργκαμο, ο Ιταλός ανοσολόγος Francesco Le Foche.

Την αναμέτρηση Αταλάντα – Βαλένθια στο Μιλάνο, «δείχνει» ως υπαίτια για την έξαρση της φονικής επιδημίας του κοροναϊού στο Μπέργκαμο, ο Ιταλός ανοσολόγος Francesco Le Foche.

Το Μπέργκαμο είναι η Ιταλική πόλη που έχει πληγεί περισσότερο καθώς μετρά πάνω από 4.000 κρούσματα, και 530 νεκρούς.

«Game zero»

Ο  Le Foche, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, συνέδεσε την δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο με τη μεγάλη συγκέντρωση οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αταλάντα.

Η αναμέτρηση Αταλάντα – Βαλένθια, στις 19 Φεβρουαρίου στο Σαν Σίρο, ήταν το «παιχνίδι μηδέν», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα bergamonews.

Τότε κι ενώ η επιδημία βρισκόταν στα πρωτα στάδια της εξάπλωσης στην Βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να μην έχουν ληφθεί ακόμη δραστικά μέτρα, περίπου 2.500 οπαδοί της Αταλάντα ταξίδεψαν  στο Μιλάνο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Βαλένθια. Αυτοί, γύρισαν πίσω στα σπίτια τους, έχοντας μολυνθεί από τον ιό. Το ίδιο σκηνικό συνέβη και με τους φιλάθλους της Βαλένθια, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ισπανία με συμπτώματα κοροναϊού.

«Όλα είναι πιθανά» αναφέρει ο Francesco Le Foche. «Πέρασε ένας μήνας από εκείνον τον αγώνα οπότε η χρονική συγκυρία, ταιριάζει.

Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, να αγκαλιάζεται σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας.

Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία», σημειώνει ο Ιταλός ειδικός συμπληρώνοντας: «Ίσως ήταν τρέλα που το ματς δεν έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», ωστόσο τότε δεν υπήρχαν σαφή δεδομένα. Τώρα είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο», καταλήγει ο ανοσολόγος.

Τραγωδία χωρίς τέλος

Η κατάσταση στο Μπέργκαμο είναι εκτός ελέγχου, με το τοπικό αποτεφρωτήριο να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, αλλά να αποδεικνύεται ανεπαρκές να διαχειρισθεί τον τόσο αυξημένο αριθμό νεκρών.

Γεγονός που αποτυπώνεται σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, που παρουσιάζουν μία μακρά φάλαγγα από φορτηγά του στρατού να μετακινούνται τη νύκτα στις άδειες οδούς της πόλης, μεταφέροντας φέρετρα από το τοπικό κοιμητήριο.

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μπέργκαμο, αποτυπώνουν οι συγκλονιστικές εικόνες από το νοσοκομείο Papa Giovanni XXII.

Στο βίντεο, γιατροί και νοσηλευτές – πολλές φορές στα όρια της εξάντλησης- καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Καταγραφονται επίσης οι γεμάτες μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και οι διάδρομοι αναμονής όπου έχουν γεμίσει επίσης από ράντζα και μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής αφού οι ασθενείς δεν χωράνε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ