Πως «καλόμαθαν στα σύκα» τρώγοντας μόλις μια φορά;

Πως «καλόμαθαν στα σύκα» τρώγοντας μόλις μια φορά;

Αν ακυρωθούν όσα έχουν γίνει μέσα στα γήπεδα και θεωρηθούν ως μη γενόμενα, τι θα γίνει από το φθινόπωρο όταν θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Θα πούμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο ότι εμείς δεν παίζουμε γιατί διαγράψαμε τα περσινά;

Είναι εντυπωσιακό ότι αυτές τις δύσκολες (και για το ποδόσφαιρο) μέρες εμφανίζονται κάποιοι με τη φιλοδοξία να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο. Να περάσουν μια κορδέλα γύρω από το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και να το στείλουν άκλαυτο.

Δεν ξέρω αν έχουν πληροφόρηση που δεν την έχει ούτε ο κ. Τσιόδρας και γνωρίζουν ότι αυτή η δεινή κατάσταση που έχουμε περιέλθει θα τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν ημερομηνίες για να ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι.

Αντί να ψάχνουν τρόπους για να ολοκληρωθεί η χρονιά αν και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ψάχνουν τρόπους σώνει και καλά να την στείλουν αδιάβαστη και μάλιστα παραγράφοντας όσα μέχρι σήμερα έχουν γίνει. Μου φαίνεται λίγο περίεργο, διότι η άποψη αυτή στέλνει το ποδόσφαιρο πάνω σε παγόβουνο.

Αν ακυρωθούν όσα έχουν γίνει μέσα στα γήπεδα και θεωρηθούν ως μη γενόμενα, τι θα γίνει από το φθινόπωρο όταν θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Θα πούμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο ότι εμείς δεν παίζουμε γιατί διαγράψαμε τα περσινά;

Υποθέτω ότι δεν υπάρχει σοβαρό στέλεχος στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που παίζουν σχεδόν κάθε χρόνο στην Ευρώπη που προσχωρεί σε τέτοιες καταστροφικές απόψεις. Τουλάχιστον δεν έχει διατυπωθεί τέτοια άποψη δημόσια. Πως θα μπορούσε άλλωστε να βάλει κάποιος τα χέρια του και να βγάλει τα μάτια του. Μένουν λοιπόν οι απόψεις εκείνων που έχουν μπερδέψει την δημοσιογραφία με την δουλειά των υπευθύνων επικοινωνίας σε οπαδικούς συνδέσμους.

Εκείνων που αφού δεν έχουν δική τους επιθυμούν να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα. Οι απόψεις αυτές διακινούνται, παίρνουν την μορφή άρθρων και κάποιες φορές ρεπορτάζ όπου τάχα τέτοιοι προβληματισμοί υπάρχουν σε κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κανένας τέτοιος προβληματισμός δεν υπάρχει. Στην παρούσα φάση το θέμα είναι να ξεπεράσουμε ως χώρα και κοινωνία την δολοφονική πανδημία. Να πειθαρχήσουμε ο καθένας ξεχωριστά στις οδηγίες των αρμόδιων φορέων ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος αυτής της τραγωδίας.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να περιμένει. Να περιμένει, όχι να διαλυθεί όπως επιθυμούν όσοι διακινούν τέτοιες απόψεις. Λύσεις μπορούν να βρεθούν. Από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ μετέθεσε το EURO για την επόμενη χρονια, χρόνος υπάρχει. Εφευρετικότητα επίσης. Ας μην επιχαίρουν όσοι καλόμαθαν στα σύκα κι ας τα δοκίμασαν μόλις μια φορά.

Το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» ισχύει για άλλες περιπτώσεις….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ