«Στοιχεία-σοκ για σκάνδαλο της FIFA με δωροδοκία στα Mουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ»

«Στοιχεία-σοκ για σκάνδαλο της FIFA με δωροδοκία στα Mουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (US Department of Justice) ανακάλυψε στοιχεία για δωροδοκία σε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για τις διοργανώσεις σε Ρωσία και Κατάρ.

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α (US Department of Justice) για το σκάνδαλο FIFA με αποκαλύψεις για δωροδοκίες μελών της όσον αφορά το Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά και αυτό του Κατάρ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι άνθρωποι της παγκόσμιας επιτροπής πήραν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να ψηφίσουν υπέρ της Ρωσίας και του Κατάρ με σκοπό να φιλοξενήσουν τα Μουντιάλ.

Το έγγραφο από το US Department of Justice αναφέρει ότι, αρκετά μέλη της επιτροπής της FIFA έλαβαν υπέρογκα ποσά, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρίες, ώστε να πάνε ψήφοι στη Ρωσία για να κερδίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2018.

Ακόμα, γίνεται λόγος για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τα οποία κατηγορούνται όσοι είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση. Όπως αναφέρει, τρία μέλη της FIFA στη Νότια Αμερική ότι δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν το Κατάρ για να διοργανώσει του Μουντιάλ του 2022

Πρόκειται για τον Νικολά Λεόζ από την Παραγουάη ο οποίος πέθανε πέρυσι ενώ ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και πάλευε να μην εκδοθεί στις Η.Π.Α και τον Αργεντίνο Χούλιο Γρονδόνα ο οποίος πέθανε το 2014 ενώ ο τρίτος είναι ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο Τεισέιρα, ο οποίος παραμένει στην πατρίδα του η οποία δεν έχει συμφωνία έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Λεόν και Τεισέιρα είχαν κατηγορηθεί και το 2015 για δωροδοκία όσον αφορά την πώληση δικαιωμάτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Επίσης, ο Ραφαέλ Σαλγκουέρο, μέλος της FIFA από την Γουατεμάλα είχε δηλώσει ένοχος το 2016 για «ξέπλυμα» χρήματος και απάτες

Το Μουντιάλ του 2018 έλαβε χώρα στην Ρωσία, ενώ του 2022 είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Κατάρ. Κανείς από την FIFA ή από την Ομοσπονδίας της Ρωσίας θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα νέα στοιχεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ