Απίστευτη απόφαση στο Μεξικό: Χωρίς προβιβασμό και υποβιβασμό για πέντε χρόνια

Απίστευτη απόφαση στο Μεξικό: Χωρίς προβιβασμό και υποβιβασμό για πέντε χρόνια

Οι δύο πρώτες κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο Μεξικό αποφάσισαν ότι για την επόμενη πενταετία δεν θα προβιβαστεί και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Σε μια ρηξικέλευθη απόφαση κατέληξαν στο Μεξικό αφού όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της μεγάλης κατηγορίας, Ενρίκε Μπονίγια, στις δύο πρώτες κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας δεν θα προβιβαστεί και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Τόσο η Liga MX όσο και η δεύτερη κατηγορία, Ascenso MX, έχουν αναστείλει τη δράση τους εδώ και περίπου ένα μήνα – από τις 16 Μαρτίου, για την ακρίβεια – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το βράδυ της Παρασκευής (17/4), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 18 ιδιοκτητών ομάδων της Liga MX και των 12 της Ascenso MX και συμφωνήθηκε να μην υπάρξει καμία αλλαγή για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Ο Μπονίγια επιβεβαίωσε πως οι σύλλογοι της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, θα λαμβάνουν εγγυημένα κάθε χρόνο το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ενώ οι ομάδες της Ascenso MX θα έχουν την υποχρέωση να «ανεβάζουν» παίκτες από τα τμήματα υποδομής.

Έγινε, επίσης, γνωστό πως η αγωνιστική περίοδος 2020 για την Ascenso MX ακυρώνεται – λόγω του Covid-19 – χωρίς να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια ομάδα.

Κι όλ’ αυτά ενώ φουντώνουν οι φήμες για ένωση της Liga MX με την Major League Soccer των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μετά και την κοινή υποψηφιότητα ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ