Αν και θα γίνει το 2021, παραμένει… Euro 2020

Αν και θα γίνει το 2021, παραμένει… Euro 2020

Η UEFA ανακοίνωσε πως δεν αλλάζει η επωνυμία της διοργάνωσης, παρότι έγινε η μετάθεσή της για την επόμενη χρονιά.

Η UEFA ανακοίνωσε την μετάθεση του Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021 εξαιτίας του κορωνοϊού, μία κίνηση αναγκαία αφού η πανδημία δεν δίνει περιθώρια για να πραγματοποιηθούν τέτοιες διοργανώσεις.

Το οξύμωρο βέβαια στην συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι πως έγινε το λογικό από την UEFA, δηλαδή η μετακίνηση της διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά, αλλά το ότι αποφασίστηκε η ονομασία του τουρνουά να παραμείνει ίδια!

Δηλαδή παρότι θα γίνει το 2021, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρών θα ονομάζεται Euro2020 λόγω των εορτασμών των 60 χρόνων της διοργάνωσης αλλά και εξαιτίας των διαφημιστικών πόρων που έχουν προέλθει από την πώληση προϊόντων πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA: «Ως συνέχεια της μετάθεσης του Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021 και μετά από εσωτερική διαβούλευση με τους συνεργάτες, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι η διοργάνωση θα συνεχίσει να έχει το όνομα UEFA Euro 2020.

Η απόφαση επιτρέπει στην UEFA να διατηρήσει την αρχική της σκέψη για το τουρνουά, η οποία ήταν να γιορτάσει την 60ή επέτειο των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Θα αποτελέσει επίσης υπενθύμιση για το πως όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια θα συσπειρωθεί για ν’ ανταπεξέλθει στις συνθήκες της πανδημίας και τις δύσκολες στιγμές που η Ευρώπη και ο κόσμος περνούν το 2020.

Η επιλογή εναρμονίζεται με τη δέσμευση της UEFA να καταστήσει το UEFA Euro 2020 βιώσιμα και να μην προβεί σε επιπρόσθετη σπατάλη. Πολλά υλικά και προϊόντα είχαν ήδη παραχθεί την ώρα της αναβολής του τουρνουά. Η αλλαγή του ονόματος θα σήμαινε καταστροφή και νέα παραγωγή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ