Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ευτυχώς που υπάρχει και ο Ιβάν Σαββίδης να σκέφτεται πόσο κουράζεται ο Μάκης Γκαγκάτσης και τον ξεκουράζει.
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις χειροπετσέτες στα μαγαζιά;

Τις χειροπετσέτες σε κοινόχρηστους χώρους όπως εστιατόρια, και καφετέριες είχε επίκεντρο νέα μελέτη.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις χειροπετσέτες στα μαγαζιά; | to10.gr

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες Ίνες Μούρα και Ντουνκάν Έβιν από το πανεπιστήμιο του Λιτς με τον καθηγητή τους Μαρκ Γουίλκοξ εξέτασαν πόσο γρήγορα τα μικρόβια μετά την επίσκεψη σε κοινόχρηστη τουαλέτα -όπως ενός εστιατορίου- πηγαίνουν σε επιφάνειες, ανάλογα με τον εάν στεγνώνει κανείς τα χέρια του με μηχάνημα θερμού αέρα ή με χαρτοπετσέτες μιας χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εν λόγω έρευνα πήραν μέρος τέσσερις εθελοντές, των οποίων τα χέρια μολύνθηκαν με βακτηριοφάγους εντελώς ακίνδυνους για την υγεία του ανθρώπου. Οι εθελοντές στη συνέχεια δεν έπλυναν καλά τα χέρια τους, μόνο τα έβρεξαν. Έπειτα, οι μισοί τα στέγνωσαν σε ηλεκτρικό μηχάνημα που εκπέμπει θερμό αέρα και οι άλλοι με χαρτοπετσέτες μιας χρήσης θέλοντας προκειμένου να εξεταστεί πόσο έμειναν οι ιοί πάνω στα χέρια.
Επίσης, ήθελαν να δουν εάν αυτοί αργότερα μεταφέρονταν στα ρούχα αλλά και σε αντικείμενα όπως πόμολα πόρτας, κουδούνια, κουμπιά του ασανσέρ, καρέκλες σε αίθουσες αναμονής αλλά ακόμα και πάνω σε στηθοσκόπια, τηλέφωνα και καρέκλες γραφείου.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τόσο οι χαρτοπετσέτες όσο και ο θερμός αέρας περιόριζαν την μόλυνση. Αλλά στις 10 από τις 11 φορές οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι «η μόλυνση ήταν πολύ πιο μεγάλη στο περιβάλλον μετά τη χρήση θερμού αέρα σε σύγκριση με τη χαρτοπετσέτα».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από