Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πως να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την Ομόνοια. Είναι γνωστό χρόνια ότι δεν παίρνει νίκες στην Αθήνα
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές σε ΕΠΟ, ΕΟΚ και τις άλλες Ομοσπονδίες

Πήραν παράταση με... νομοθετική ρύθμιση η «εξυγίανση» της ΕΠΟ, ο Βασιλακόπουλος και οι «δεινόσαυροι» των ομοσπονδιών.

Τον Σεπτέμβριο οι εκλογές σε ΕΠΟ, ΕΟΚ και τις άλλες Ομοσπονδίες | to10.gr

Μπορεί ο αθλητισμός να βρίσκεται σε… αναστολή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο στο παρασκήνιο του παραγοντικού αθλητικού κινήματος γίνεται ένας μικρός χαμός. Με τις εκλογές των Ομοσπονδιών να βρίσκονται προ των πυλών και με τους διεκδικητές να είναι στα… κάγκελα, για να μπορέσουν, είτε να επανεκλεγούν είτε να ανατρέψουν τις νυν διοικήσεις. Μάλιστα, μετά τις αλλαγές των ηλικιών ορίων πολλοί νυν πρόεδροι και «ιστορικά» μέλη ΔΣ αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τα κοινά. Την ίδια ώρα που στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι ακόμη μετέωρα, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, το υφυπουργείο αθλητισμού ανακοίνωσε ότι καταθέτει Νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες το προσεχές φθινόπωρο. Κάτι που ανατρέπει όσα είχαν κανονιστεί στην ΕΠΟ! Καθώς FIFA και UEFA έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από την Ελλάδα τον Ιούλιο, αφότου έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές. Εκλογές, ωστόσο, που πλέον μεταφέρονται για το φθινόπωρο, όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, όπου επίσης σημειώνεται πως αναμένεται «η ολιστική μελέτη από την UEFA».

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώθηκαν τα εξής:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι παρά τις προσφυγές που είχαν κάνει οι παράγοντες-δεινόσαυροι του αθλητικού κινήματος στη χώρα μας, έως τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ετσι, μετά τη συμπλήρωση του εβδομηκοστού πρώτου (71ου) έτους της ηλικίας του, ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται όμως να αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Αξίζει κλείνοντας να αναφέρουμε ότι άτυπα, πολλές ομοσπονδίες είχαν ζητήσει να γίνει παράταση των θητειών τους για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο, λόγω κορωνοϊού, αλλά και για να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακού Αγώνες, που μεταφέρθηκαν για το 2021. Αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από