Έπαινοι στην Ελλάδα από τους Financial Times: Σπάνια επιτυχία στην εποχή του κοροναϊού

Έπαινοι στην Ελλάδα από τους Financial Times: Σπάνια επιτυχία στην εποχή του κοροναϊού

Η Ελλάδα είναι «σπάνια περίπτωση επιτυχίας» στην εποχή της πανδημίας του κοροναϊού, αναφέρουν οι Financial Times, σε ρεπορτάζ για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Εύσημα στην Ελλάδα για την επιτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορoναϊού δίνουν οι Financial Times, σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς τους στην Αθήνα σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο φετινό καλοκαίρι που θα είναι διαφορετικό αλλά και στον κίνδυνο να δεχθεί η Ελλάδα, μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Σπάνια περίπτωση επιτυχίας
«Η Ελλάδα πήρε έγκαιρα, δραστικά μέτρα προχωρώντας σε γενικό lockdown στις 16 Μαρτίου, 13 ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα κοροναϊού» γράφουν οι FT, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως «σπάνια περίπτωση επιτυχίας» στην εποχή της πανδημίας.

«Οι απώλειες της Ελλάδας φαντάζουν μικρές μπροστά σε αυτές της Ισπανίας και της Ιταλίας», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, το οποίο περιλαμβάνει και ένα εντυπωσιακό διάγραμμα.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στα διεθνή φόρουμ για τον κοροναϊό, Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος αναφέρει ότι : «ο Έλληνας πρωθυπουργός ενήργησε πολύ γρήγορα και πήρε τις σωστές αποφάσεις νωρίτερα από ό,τι άλλες χώρες».

Οι κίνδυνοι και οι εκκλήσεις για επανεκκίνηση του τουρισμού
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να δεχθεί, μεγάλο οικονομικό πλήγμα, αφού ακόμη κι αν ξεκινούσε σε φουλ ρυθμούς η τουριστική σεζόν μέχρι τον Ιούλιο, το ΑΕΠ θα υποχωρούσε φέτος κατά 4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, ενώ αν καταρρεύσει ο τουριστικός κλάδος το ΑΕΠ ενδέχεται να υποχωρήσει έως και 8%.

Φιλοξενεί δε δηλώσεις παραγόντων της τουριστικής αγοράς που απευθύνουν έκκληση για την επανεκκίνηση του κλάδου και περιγράφουν την ελπίδα τους ότι τα πράγματα θα ανατραπούν προς το καλύτερο όταν η Ελλάδα «ανοίξει» για τους τουρίστες στις αρχές Ιουλίου.

«Πέρυσι υποφέραμε από τον υπερβολικό αριθμό τουριστών. Τώρα έχουμε μηδέν τουρίστες αλλά τουλάχιστον είμαστε ελεύθεροι από κοροναϊό. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να σωθεί η σεζόν» λέει στους Financial Times ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος.

«Είμαστε ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε, χάσαμε ήδη τρεις μήνες – σχεδόν τη μισή σεζόν. Αλλά τώρα είναι στο χέρι των tour operators και των αεροπορικών εταιρειών να φέρουν τους τουρίστες» σημειώνει από την πλευρά του ο ξενοδόχος από την Κεφαλονιά, Μπάμπης Μουρελάτος.

Η ανταποκρίτρια των FT, στην Αθήνα, επισημαίνει, και την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με αναστολές καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Το διαφορετικό καλοκαίρι
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι η πανδημία έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις ελληνικές παραλίες. Οι τουρίστες που θα φθάσουν στην Ελλάδα θα βρίσκονται φέτος αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, με ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι μακριά η μια από την άλλη, με τους κλειστούς μπουφέδες και με ένα χώρος για καραντίνα σε κάθε νησί. Επισημαίνει δε, ότι θα εφαρμόζονται μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας των οποίων τα ξενοδοχεία θα καλύπτουν μόνον το ήμισυ των κλινών τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ