Η ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της με ψευδώνυμο, αλλά το απαρνήθηκε

Η ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της με ψευδώνυμο, αλλά το απαρνήθηκε

Η Νίκη Λινάρδου συστήθηκε ως «Μπέμπη Κούλα, αλλά όλα άλλαξαν όταν παντρεύτηκε τον ογκόλιθο του κινηματογράφου

Αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες – τραγουδιστές ή ηθοποιοί – που επέλεξαν να κάνουν καριέρα με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Ανάμεσά τους και η Νίκη Λινάρδου, μόνο που η δική της περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Η αξέχαστη ηθοποιός ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στο μουσικό θέατρο ως «Μπέμπη Κούλα», το άλλαξε σε Νίκη Λινάρδου, όταν γνώρισε και κατόπιν παντρεύτηκε τον Αλέκο Σακελλάριο.

Βέβαια, η αλλαγή του ονόματος ήταν και αυτή μέρος της γενικότερης αλλαγής που προσπάθησε να κάνει ο ογκόλιθος του ελληνικού κινηματογράφου στην εικόνα της δεύτερης συζύγου του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεμος» (Θέατρο Περοκέ, 1954) και ο Σακελλάριος την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Τότε ήταν που θα ξεκινούσε και η προσπάθειά του να την επιβάλει ως σταρ του σινεμά, ζητώντας της παράλληλα να σταματήσει το μουσικό θέατρο. Κάτι που η ίδια δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το «Μπέμπη Κούλα» το εγκατέλειψε οριστικά το 1962 (μετά την κωμωδία «Όταν λείπει η γάτα»), και κάτω από τις συστάσεις του συζύγου της πια Αλέκου Σακελλάριου ξεκινά να εμφανίζεται ως «Νίκη Λινάρδου». Ο γάμος τους κράτησε 10 χρόνια περίπου και μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να παίξει σε περισσότερες από 25 ταινίες, σε κάποιες μάλιστα και ως πρωταγωνίστρια.

Μετά το διαζύγιο της, η ηθοποιός ξεκίνησε μία νέα καριέρα, πατώντας πλέον στα δικά της πόδια και καταφέρνοντας να την αγαπήσει εκ νέου το ελληνικό κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ