Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Με επιστολή αναμένεται να απαντήσει ο Αλαφούζος στην άρνηση των παικτών του ΠΑΟ για τις μειώσεις.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της με ψευδώνυμο, αλλά το απαρνήθηκε

Η Νίκη Λινάρδου συστήθηκε ως «Μπέμπη Κούλα, αλλά όλα άλλαξαν όταν παντρεύτηκε τον ογκόλιθο του κινηματογράφου

Η ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της με ψευδώνυμο, αλλά το απαρνήθηκε | to10.gr

Αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες – τραγουδιστές ή ηθοποιοί – που επέλεξαν να κάνουν καριέρα με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Ανάμεσά τους και η Νίκη Λινάρδου, μόνο που η δική της περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Η αξέχαστη ηθοποιός ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στο μουσικό θέατρο ως «Μπέμπη Κούλα», το άλλαξε σε Νίκη Λινάρδου, όταν γνώρισε και κατόπιν παντρεύτηκε τον Αλέκο Σακελλάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέβαια, η αλλαγή του ονόματος ήταν και αυτή μέρος της γενικότερης αλλαγής που προσπάθησε να κάνει ο ογκόλιθος του ελληνικού κινηματογράφου στην εικόνα της δεύτερης συζύγου του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεμος» (Θέατρο Περοκέ, 1954) και ο Σακελλάριος την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Τότε ήταν που θα ξεκινούσε και η προσπάθειά του να την επιβάλει ως σταρ του σινεμά, ζητώντας της παράλληλα να σταματήσει το μουσικό θέατρο. Κάτι που η ίδια δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το «Μπέμπη Κούλα» το εγκατέλειψε οριστικά το 1962 (μετά την κωμωδία «Όταν λείπει η γάτα»), και κάτω από τις συστάσεις του συζύγου της πια Αλέκου Σακελλάριου ξεκινά να εμφανίζεται ως «Νίκη Λινάρδου». Ο γάμος τους κράτησε 10 χρόνια περίπου και μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να παίξει σε περισσότερες από 25 ταινίες, σε κάποιες μάλιστα και ως πρωταγωνίστρια.

Μετά το διαζύγιο της, η ηθοποιός ξεκίνησε μία νέα καριέρα, πατώντας πλέον στα δικά της πόδια και καταφέρνοντας να την αγαπήσει εκ νέου το ελληνικό κοινό.