Επιχείρηση Τουρισμός: Οι πράσινες, οι κόκκινες και οι κίτρινες χώρες – Πώς θα ελέγχονται οι πτήσεις

Επιχείρηση Τουρισμός: Οι πράσινες, οι κόκκινες και οι κίτρινες χώρες – Πώς θα ελέγχονται οι πτήσεις

Οι ελληνικές Αρχές είναι έτοιμες για την επιχείρηση «τουρισμός» - Στις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την 1η Ιουλίου προς τα άλλα αεροδρόμια της χώρας

Η απελευθέρωση αυτή βέβαια δε συνεπάγεται ότι θα υπάρξει μια ανεξέλεγκτη ροή ταξιδιωτών στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας προς υλοποίηση στο τραπέζι, όπως μια χαρτογράφηση των πτήσεων.

Όπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για την κατάταξη των χωρών βάσει κρουσμάτων και θυμάτων που θα προκύπτει από την εβδομαδιαία αξιολόγηση του επιδημιολογικού φορτίου και στοιχείων κάθε χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών.

Θα υπάρχουν λοιπόν «κόκκινες», «πορτοκαλί», «πράσινες» και «κίτρινες» χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία (κατάταξη κρουσμάτων – θυμάτων) κάθε χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών που θα εμφανίζονται στον χάρτη του κέντρου επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι θα γίνεται επιλογή πτήσεων που θα μπαίνουν στο στόχαστρο των δειγματοληπτικών ελέγχων. Στις «πράσινες» χώρες θα γίνονται ένας με δύο έλεγχοι σε ένα σύνολο 150 περίπου επιβατών, στις «κίτρινες» πέντε με 10 έλεγχοι, στις «πορτοκαλί» χώρες 20 με 30. Σε «κόκκινη» χώρα ενδεχομένως να γίνεται δειγματοληψία ακόμη και στους μισούς επιβάτες μιας πτήσης.

Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο (στα περισσότερα από 15 αεροδρόμια της χώρας) δημιουργούνται 15 ομάδες κρούσης, οι οποίες θα βρίσκονται στα αεροδρόμια, με «δεξαμενή» 500 γιατρών «κομάντο».

Πρόκειται για στρατιωτικούς γιατρούς, νοσηλευτές, γιατρούς κλιμακίων του ΕΟΔΥ, αλλά και στελέχη της ΓΓΠΠ. Όταν εντοπίζονται θετικά κρούσματα θα υπάρχουν καραντίνες όχι μόνο στους επιβάτες, αλλά και στις άμεσες επαφές τους μετά από ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων έκανε λόγο για εξαφάνιση των εισαγόμενων κρουσμάτων, καθώς από τις 13 έως τις 21 Μαΐου, με 21 πτήσεις και 2200 επιβάτες περίπου, βρέθηκε μόνο ένα θετικό κρούσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ