Κορονοϊός: Αυτοί είναι πιο ευάλωτοι στον φονικό ιό – Τι δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτοί είναι πιο ευάλωτοι στον φονικό ιό – Τι δείχνουν τα έως τώρα δεδομένα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ποιο φύλο και ποια ηλικία κινδυνεύει περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα στη χώρα μας.

Οι άνδρες άνω των 65 ετών είναι αυτοί που δέχονται το ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Σε σύγκριση με την επίπτωση του κορονοϊού σε άτομα άλλων ηλικιακών ομάδων, αυτοί είναι οι πιο ευάλωτοι και μάλιστα σε διπλάσιο ποσοστό από το αντίστοιχο των γυναικών.

Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους τέσσερις θανάτους στην Ελλάδα αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ποσοστό που αποτελεί μόλις το 21% των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα. Κι αυτά τα θύματα, είναι κυρίως άντρες.

Όπως δείχνει η τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τα 2.853 κρούσματα της νόσου Covid-19 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από τον περασμένο Φεβρουάριο, τα 572 αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων.

Σε αυτή την ομάδα των κρουσμάτων, δηλαδή των ηλικιωμένων που νοσούν από το νέο κορονοϊό, έχουν καταγραφεί και οι περισσότεροι θάνατοι. Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 168 θανατηφόρα κρούσματα, τα 126 αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, τα 86 άνδρες και τα 40 γυναίκες.

Παράλληλα, τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κορονοϊός έχει προσβάλλει κυρίως άτομα που συγκαταλέγονται σε νέες και παραγωγικές ηλικίες. Πάνω από επτά στα δέκα κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε ανθρώπους ηλικίας 18 ως 64 χρόνων.

Παιδιά και έφηβοι συνεχίζουν να αποτελούν μικρό ποσοστό του πληθυσμού που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, αγγίζοντας μόλις το 5,5%. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία εντοπίζεται ένας ανήλικος που βρίσκεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων.

Τέλος, στις γυναίκες ηλικίας 0-17 χρόνων καθώς και σε εκείνες 18-43 χρόνων, δεν εντοπίζεται ούτε μία διασωληνωμένη ασθενής. Σε ό,τι αφορά το ανδρικό φύλο καταγράφονται διασωληνωμένοι σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ