Δημοτικά Σχολεία: Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

Δημοτικά Σχολεία: Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

Την Κυριακή (24/05) θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία από 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 25 Μαΐου, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις που θα υπάρξουν από τους λοιμωξιολόγους.

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε, «όλες οι προϋποθέσεις συνηγορούν σε αυτό». Υπενθυμίζεται, ότι μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Για το μείζον θέμα των σχολείων και το αν θα ανοίξουν ή όχι μίλησε στο Open και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας , ο οποίος τόνισε: «Την Κυριακή, 24 Μαΐου, θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές», σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τρίτη, έκανε ειδική αναφορά για την σημασία που έχει για την κοινωνία να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. «Τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους, βέβαια πάντα με ασφάλεια και κανόνες υγιεινής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ