7 έξυπνα gadgets που θα φροντίσουν να ξυπνάς σαν άνθρωπος

7 έξυπνα gadgets που θα φροντίσουν να ξυπνάς σαν άνθρωπος

Όταν η τεχνολογία αναλαμβάνει να σκοτώσει το ζόμπι που ξυπνάει μαζί σου.

Μεγάλο θέμα ο καλός ύπνος. Αν δεν κοιμηθείς καλά δεν θα ξυπνήσεις καλά. Αλλά προφανώς όλα αυτά δεν πάνε κατά παραγγελία. Πολλές φορές θέλεις να κοιμηθείς καλά αλλά λίγο οι σκοτούρες, λίγο το άγχος, λίγο το γεγονός ότι πέφτεις να κοιμηθείς αργά, δεν συμβάλλουν στην υγεία σου και σηκώνεσαι σαν το ζόμπι.

Οι επιστήμονες όμως ξέρουν. Τα παρακάτω gadgets έχουν ένα και μόνο στόχο: να σε κάνουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι ώστε να μπορέσεις να ξυπνήσεις και να δώσεις τα μέγιστα. Δώσε βάση και θα συνειδητοποιήσεις ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα από αυτά.

Withings Sleep Tracking Mat Αν δεν είσαι φαν των wearable gadgets στον καρπό σου γιατί σε κάνουν να ξύνεσαι όλο το βράδυ, ιδού μία καλή εναλλακτική. Το συγκεκριμένο υπόστρωμα μπαίνει κάτω από τα σεντόνια σου -μην ανησυχείς είναι πολύ βολικό- και το πρωί σου δίνει λεπτομερή αναφορά σε αριθμούς για την ποιότητα του ύπνου σου. Αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, σου προτείνει προγράμματα που θα συμβάλλουν στο να κοιμάσαι καλύτερα.

Phillips Wake Up Light Ξέχνα τα ξυπνητήρια και τα smartphones. Κάποτε οι πρόγονοί μας, ξυπνούσαν με την ανατολή και αυτό φαίνεται ότι έπαιζε τον ρόλο τους στην υγεία τους. Και πράγματι το φυσικό φως του ήλιου, αυξάνει την παραγωγικότητα, τονώνει τα επίπεδα της φυσικής σου ενέργειας και -σε βάθος χρόνου- σου προσφέρει μακροζωία. Το φωτάκι αυτό της Philλips, μιμείται με εξαίσιο τρόπο την ανατολή ώστε να νιώθεις ότι ξυπνάς στη φύση. Έχει μέχρι και ρύθμιση για τιτιβίσματα πουλιών.

Barisieur Την πρώτη φορά που το ανακαλύψαμε χτυπούσαμε παλαμάκια από την χαρά μας. Τα πράγματα είναι απλά: καφετιέρα με ξυπνητήρι. Σε ξυπνάει δηλαδή τις Δευτέρες γιατί πρέπει να δουλέψεις, αλλά ταυτόχρονα θα σου φτιάξει και καφέ. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη με τα ξυπνητήρια.

Human Charger Όνομα είναι αυτό τώρα; Που είμαστε, στο Matrix; Πάντως οι Φινλανδοί επιστήμονες κατανοούν ότι έχεις ανάγκη την ενέργεια σου και την καλή διάθεση, αλλά και το πόσο σου λείπει ο ήλιος τώρα με την κλεισούρα. Το τελευταίο κράτα το γιατί η απώλεια του φυσικού φωτός, σε κάνει να νιώθεις απελπιστικά κουρασμένος ακόμη και αν έχεις μόλις ξυπνήσει. Ιδού λοιπόν το Human Charger. Ουσιαστικά είναι μία συσκευή θεραπείας που τονώνει τους φωτοευαίσθητους δέκτες του εγκεφάλου σου, τροφοδοτώντας τους με φυσικό λευκό φως. Ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας σου και διώχνει αυτή την πρωινή μιζέρια που σε έχει πιάσει χωρίς λόγο. Αναγκαίο.

Pavlok Shock Clock Δεν είμαστε όλοι για ξυπνητήρι. Κάποιοι με το που ακούμε το ρολόι να βαράει, μας έρχεται να το σπάσουμε σε χίλια δυο κομμάτια. Θα θέλαμε ενδεχομένως να έχουμε κάποιον να μας σκουντήσει. Να μας πει «έλα σήκω», αλλά αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Να λοιπόν το Pavlok που αποφασίζει να βάλει την δόνηση στο παιχνίδι. Όχι μην ανησυχείς, δεν θα σου κάνει ηλεκτροσόκ, αλλά θα καταλάβει πότε βρίσκεται στο στάδιο του ελαφρύ ύπνου και θα σε ξυπνήσει στην ώρα σου. Οπότε μην ανησυχείς για τις φωνές του αφεντικού.

Oura Το εναλλακτικό δαχτυλίδι. Το φοράς στον ύπνο σου και σου προσφέρει, διαρκή παρακολούθηση των ρυθμών της καρδιάς σου και τρεις διαφορετικούς δείκτες θερμοκρασίας, που υπολογίζουν την ποιότητα του ύπνου σου αναλόγως με το στάδιο REM στο οποίο βρίσκεσαι. Τόσο έξυπνο που θα καταλάβει αν έχεις πέσει ξερός επειδή ήπιες τρία ποτά παραπάνω.

Eight Sleep Pod Mattress Το μυστικό για τον καλό ύπνο -ή τέλος πάντων ένα από τα βασικά μυστικά του- είναι η θερμοκρασία του σώματος. Όταν βρίσκεται μέσα στα ελεγχόμενα πλαίσια, αφήνει το νευρικό σύστημα τελείως χαλαρό ώστε να μπορέσει να ξεκουραστεί. Ιδού λοιπόν ένα έξυπνο στρώμα που διαμορφώνει την θερμοκρασία ανάλογα με το πως νιώθεις, αλλάζοντας την όλο το βράδυ. Έχει μάλιστα λειτουργία και για τις δυο διαφορετικές μεριές του κρεβατιού, στην περίπτωση που γκρινιάζει πολύ το κορίτσι πως το στρώμα είναι δροσερό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ