Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και που να μεγαλώσει η διαφορά...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Grindr: Το app γκέι γνωριμιών θα καταργήσει το «φίλτρο εθνικότητας»

Τι έφερε την αλλαγή, μετά από χρόνια επικρίσεων

Grindr: Το app γκέι γνωριμιών θα καταργήσει το «φίλτρο εθνικότητας» | to10.gr

Η εφαρμογή γνωριμιών Grindr, που επιτρέπει σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς άνδρες να εντοπίζουν άλλους άνδρες στην περιοχή που βρίσκονται και να επικοινωνούν μαζί τους, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση του «φίλτρου εθνικότητας» από την επόμενη έκδοση του app.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το BBC, το Grindr ανακοίνωσε την εν λόγω αλλαγή μετά από πολλά χρόνια επικρίσεων από χρήστες που θεωρούσαν ότι η ύπαρξη του συγκεκριμένου φίλτρου προωθεί τον ρατσισμό και τις διακρίσεις. Το συγκεκριμένο app αυτή τη στιγμή επιτρέπει σε όσους το χρησιμοποιούν να φιλτράρουν δυνητικές γνωριμίες σύμφωνα με την ηλικία, το ύψος, το βάρος και την εθνικότητά τους.

Αυτό όμως θα αλλάξει στην επόμενη έκδοση της εφαρμογής, αφού δεν θα υπάρχει πλέον το φίλτρο εθνικότητας.

Στην ανακοίνωση για την επερχόμενη αλλαγή, το Grindr ανέφερε ότι έχει υιοθετήσει μια πολιτική μηδενική ανοχής απέναντι στον ρατσισμό και τη ρητορική μίσους και συνδέει την κατάργηση του φίλτρου με την έμπρακτη στήριξη του κινήματος Black Lives Matter.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αναλυτή του BBC, η κίνηση της κατάργησης του φίλτρου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ορισμένοι χρήστες είναι οργισμένοι που η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθυστερημένα και μόνο μετά από παρεμβάσεις λευκών χρηστών στα social media. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, είναι γεγονός πως τα ποστ με τα περισσότερα share που ζητούσαν από το Grindr να αλλάξει ανήκουν σε λευκούς, γκέι άνδρες.

Όπως επισημαίνεται, υπάρχουν και άτομα από την LGBT κοινότητα που δεν ανήκουν στη λευκή φυλή και δηλώνουν απογοήτευση για την επικείμενη κατάργηση του φίλτρου. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν, η εν λόγω ρύθμιση τους επιτρέπει να βρίσκουν άτομα με κοινά βιώματα και πολιτισμικό background, με τα οποία μπορούν να έχουν ουσιαστική επικοινωνία, εκτός από ερωτική επαφή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από