«Πράσινο φως» από τη FIFA για μεταγραφές – Τι γίνεται στην Ευρώπη

«Πράσινο φως» από τη FIFA για μεταγραφές – Τι γίνεται στην Ευρώπη

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε το ελεύθερο να γίνουν μεταγραφές ενόσω εξελίσσεται η σεζόν – Τι έχουν αποφασίσει σε Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έβαλε στον… πάγο το ποδόσφαιρο και έφερε τα πάνω κάτω στα καλεντάρι των εγχώριων, αλλά και των διεθνών διοργανώσεων. Το Champions League, το Europa League, αλλά και τα πρωταθλήματα διεκόπησαν τον περασμένο Μάρτιο και πλέον χρειάζεται η επιμήκυνση της αγωνιστικής σεζόν, προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, στη συνέχεια ακολούθησαν κάποια άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπως η δική μας Σούπερ Λίγκα, ενώ σήμερα επιστρέφει και η La Liga. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο οι Serie A, αλλά και η Premier League, ενώ τον Αύγουστο θα ολοκληρωθούν τα Champions και Europa.

Ένα μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την επιμήκυνση της σεζόν είναι τι θα γίνει με τις μεταγραφές. Σήμερα (11/6), η FIFA με ανακοίνωση που εξέδωσε έδωσε το ελεύθερο για να ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος, ενόσω εξελίσσεται η σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο έβγαλε από το αδιέξοδο τις ομάδες που έχουν ήδη κλείσει ποδοσφαιριστές.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, ανέφερε ότι επιτρέπονται κανονικά οι μεταγραφές, ενώ δίνεται το δικαίωμα σε όσους παίκτες έχουν δύο μετακινήσεις μέσα στη φετινή σεζόν, να προχωρήσουν κανονικά και σε τρίτη μεταγραφή.

Με αυτόν τον τρόπο κάθε κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι μπορεί να γίνει ομαλά, χωρίς να παραβιάζεται κάποιος όρος. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ένας ποδοσφαιριστής μπορούσε να αγωνιστεί το πολύ σε δύο ομάδες μέσα στην ίδια σεζόν. Πλέον, για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές πριν τελειώσει η χρονιά, επετράπη και τρίτη μετακίνηση.

Το θέμα που προκύπτει είναι με τις ομοσπονδίες. Τα μέλη της FIFA, όπως γίνεται σαφές στην ανακοίνωση, μπορούν να κινηθούν κατά το δοκούν στις μεταγραφές. Να ανοίξουν και να κλείσουν όποτε θέλουν οι ίδιες το μεταγραφικό παζάρι.

Στη Γαλλία από την προηγούμενη Δευτέρα επιτρέπονται οι εγχώριες μεταγραφές, ενώ οι μεταγραφές παικτών από το εξωτερικό θα γίνονται από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβρη. Στην Ιταλία το μεταγραφικό παράθυρο θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου, ενώ στην Αγγλία είναι θα γίνει συνεδρίαση για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απαγορεύονται οι μεταγραφές μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Οσον αφορά στη χώρα μας, ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ