Πώς μετακόμισα τις ανέσεις του πατρικού στο εργένικο σπίτι μου;

Πώς μετακόμισα τις ανέσεις του πατρικού στο εργένικο σπίτι μου;

Λύσεις υπάρχουν!

Μετά από πολλές αγγελίες, τηλεφωνήματα, ραντεβού, ξεναγήσεις σε κακά και μέτρια σπίτια και ενώ έχω χάσει κάθε ελπίδα, κατάφερα επιτέλους να βρω το κατάλληλο σπίτι για μένα και το… πορτοφόλι μου. Δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση να αφήσω την πατρική στέγη, όμως γνώριζα πως «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή»! Δίνοντας την προκαταβολή και αρχίζοντας να μεταφέρω την πραμάτεια μου από το ένα σπίτι στο άλλο, ο ενθουσιασμός μου κόπηκε λίγο απότομα. Πριν καλά καλά περάσω το κατώφλι του νέου σπιτιού και της «νέας» ζωής, άρχισα να αναπολώ την καθημερινότητα και τη συμβίωση με τους δικούς μου. Όσο έτοιμος κι αν ήμουν να ανεξαρτητοποιηθώ, υπήρχαν τέσσερα πράγματα που με «έδεναν» τόσο πολύ με το πατρικό μου, που αποφάσισα να τα… μετακομίσω και στο καινούργιο μου σπίτι.

Ρούχα που μυρίζουν «μαμά»
Και καλά, τα ρούχα τα στριμώχνεις σε μερικές κούτες και μετά από δύο «φορτωμένες» βόλτες με το αυτοκίνητο, έχεις καταφέρει να μεταφέρεις σχεδόν όλη σου την προίκα. Τη μαμά όμως, πώς; Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που γνώριζα πως θα αντιμετώπιζα εγκαταλείποντας το πατρικό μου, είναι πως στο νέο μου σπίτι θα έμενα μόνος με το… πλυντήριο ρούχων. Προτιμώ να «δαμάσω» πιλοτήριο, παρά να ρισκάρω τα αγαπημένα μου ρούχα. Νόμιζα πως δεν είχα επιλογή μέχρι που ανακάλυψα στον Κωτσόβολο το οικονομικό πλυντήριο της Grundig που μάλλον σχεδιάστηκε αποκλειστικά για εμένα! Η MultiSense τεχνολογία του, μπορεί και αναγνωρίζει τους τύπους υφασμάτων που υπάρχουν στον κάδο αλλά και πόσο λερωμένα είναι, επιλέγοντας το ιδανικότερο πρόγραμμα πλύσης αυτόματα! Το άλλο θετικό είναι ότι με το Aqua Perfect μπορείς να πλύνεις στους 40 βαθμούς τα ρούχα μέσα σε μόλις 40 λεπτά! Συγχρόνως η λειτουργεία SteamRefresh, μου επιτρέπει να… φρεσκάρω τη γοητεία μου σε χρόνο… ντετέ αφού μέσα σε 15’ αφαιρεί όλες τις ανεπιθύμητες ζάρες και οσμές από τα πουκαμισά μου.

Plus: Σεττάροντας το πλυντήριο με το πιο legit σίδερο ατμού, αφαιρώ με ασφάλεια από τα πιο ευαίσθητα ρούχα, ακόμη και την πιο μικρή τσάκιση. Η εξελιγμένη τεχνολογία της πλάκας Cross Steam, σαρώνει τα πιο δύσκολα σημεία και εγγυάται το πιο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Οι σπεσιαλιτέ του μπαμπά
Η μαμά μου όπως και κάθε Ελληνίδα μάνα, είναι υπέροχη μαγείρισσα. Κανένας όμως, ούτε ο πιο επιδέξιος σεφ, δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις σπεσιαλιτέ του πατέρα μου. Ναι, μπορεί να γνώριζα ακριβώς τι χρειάζεται για να ετοιμάσεις κοτόπουλο στο φούρνο ή λαχταριστά cinnamon rolls, αλλά δεν είχα την παραμικρή ιδέα τι πρέπει να κάνω αφού το ταψί περάσει στο θάλαμο. Αποφάσισα λοιπόν να επενδύσω σε ένα σύγχρονο εντοιχισμένο φούρνο που θα διαθέτει την προηγμένη λειτουργεία Chef Assist. Εγώ το μόνο που χρειάζεται να κάνω, είναι να τοποθετήσω το ταψί και έπειτα αναλαμβάνει ευθύνη ο… βοηθός μου! Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει 50 διαφορετικές διεθνείς συνταγές και ρυθμίζει τη θερμοκρασία, τη διάρκεια και τη λειτουργία μαγειρέματος εντελώς αυτόματα. Επιπλέον, χάρη στο Divide & Cook, μπορώ την ίδια στιγμή που ετοιμάζω το κοτόπουλο, στην ακριβώς από πάνω σχάρα να ψήνω και τα πικάντικα ρολά κανέλας ή τη σπανακόπιτα που θα πάρω μαζί μου την επόμενη μέρα στο γραφείο

Προϊόντα που… σπαρταράνε
Το γεγονός πως η μητέρα μου είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τον «τομέα» του νοικοκυριού στο σπίτι, ήταν ο λόγος που εγώ και ο πατέρας μου απολαμβάναμε καθημερινά τα καλύτερα και πιο φρέσκα προϊόντα. Είχε κάνει τα «κονέ» της με το μανάβη και το χασάπη, ενώ είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της να εφοδιάζει τακτικά το ψυγείο και να μη μας λείπει ποτέ τίποτα. Αυτό έπαψε αυτόματα να ισχύει όταν μεταφέρθηκα σε μία γειτονιά που δεν γνώριζα κανέναν. Σκέφτηκα πως εφόσον σε αυτό το σπίτι θα είμαι μόνος, η κατανάλωση των προϊόντων θα είναι σαφώς μικρότερη και τα τρελά ωράρια στο γραφείο, σίγουρα δεν θα μου επιτρέπουν να πηγαίνω πάνω από μία φορά την εβδομάδα στο super market. Με πρόχειρους υπολογισμούς, αυτό που χρειαζόμουν ήταν ένα ψυγείο που θα μου εγγυάται πως θα κρατάει φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά μου για το τριπλάσιο διάστημα από ένα κοινό ψυγείο. Η λύση που έψαχνα ονομάζεται «FullFresh» και βρίσκεται στο νέο ψυγείο της Grundig, όπου με τις καινοτόμες τρύπες αερισμού, δημιουργεί την ιδανική ροή αέρα με αποτέλεσμα τα φρούτα και τα λαχανικά να μη συμπυκνώνονται και να μένουν για επιπλέον καιρό φρέσκα. Το «μπλε φωτάκι» της ζώνης VitaminCare φροντίζει να παραμένουν φρέσκα όχι μόνο στην όψη και στη γεύση, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα τα θρεπτικά συστατικά τους.

Τα οικογενειακά πρωινά
Πέρα από όλα τα παραπάνω, εκεί που πραγματικά δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ είναι στα πρωινά. Είναι πολύ περίεργο να φεύγεις σιωπηλός το πρωί για το γραφείο χωρίς την «καλημέρα» του μπαμπά, χωρίς να τσακωθείς με τον αδερφό σου ή χωρίς τη μάνα σου να τρέχει στο κατόπι σου με ένα ποτήρι χυμό, όπως κάνει από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου. Εντάξει, στο νέο μου σπίτι μπορεί να μην έχω μαμά και «καλημέρα» αλλά σίγουρα πίνω κάθε πρωί τα καλύτερα smoothies. Χάρη στις 4 λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και τις 22.000 περιστροφές ανά λεπτό, το… πανίσχυρο blender μου, ετοιμάζει το πρωί θρεπτικά smoothies και το βράδυ τα πιο «ψαγμένα» cocktails με πάγο! Είναι και αυτό μία παρηγοριά όσο να πεις.

Αν σκοπεύεις να εγκαταλείψεις σύντομα το παιδικό σου δωμάτιο, κάνοντας μία γενναία, δική σου αρχή, δεν χρειάζεται απαραίτητα να εγκαταλείψεις τις ανέσεις και τη «ζεστασιά» που σου παρείχε μέχρι σήμερα το πατρικό σου. Στους διαδρόμους του Κωτσόβολου, θα βρεις τις ανθεκτικές και οικονομικές οικιακές συσκευές της ιστορικής μάρκας Grundig, που θα εμπιστεύονταν και οι δικοί σου, αν ξεκινούσαν σήμερα, ξανά από την αρχή το δικό τους σπίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ