Μποϊκοτάζ των Ολλανδών διεθνών σε τηλεοπτική εκπομπή

Μποϊκοτάζ των Ολλανδών διεθνών σε τηλεοπτική εκπομπή

Οι παίκτες και οι παίκτριες των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών της Ολλανδίας, τόνισαν την Παρασκευή (19/06) πως δεν πρόκειται να δώσουν ποτέ ξανά συνεντεύξεις σε μία απ' τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές της χώρας, μετά τις παρατηρήσεις που έκανε ένας από τους σχολιαστές της, κοροϊδεύοντας έναν διαδηλωτή των αντί-ρατσιστικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Ολλανδία τις τελευταίες ημέρες.

Σε δήλωση που «ανέβηκε» πρώτα στο Twitter από τον αρχηγό της Εθνικής Ανδρών της Ολλανδίας, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δήλωσαν πως δεν θα μιλήσουν ποτέ ξανά στην εκπομπή «Veronica Offside», διότι ένας από τους κεντρικούς σχολιαστές της συνέκρινε έναν απ’ τους μεγαλύτερους μαύρους ακτιβιστές της Ολλανδίας με τον «Black Pete».

Ο «Black Pete» είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που συναντάται κατά τις χειμερινές διακοπές των Ολλανδών και συνήθως απεικονίζεται από λευκούς, που βάφουν μαύρο το πρόσωπό τους. Μία παράδοση που επικρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ, Τζέι Τζάκσον ως «προσβλητική».

«Αυτό δεν έχει καμία σχέση με χιούμορ, δεν είναι η γλώσσα του ποδοσφαίρου» τόνισε ο Φαν Ντάικ. Στο πλευρό των παικτών τάχθηκε και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας, την ώρα που ο οικοδεσπότης του «Veronica Offside», Γιόχαν Ντέρκσεν τόνιζε πως δεν μετανιώνει για τα σχόλια που έκανε:

«Δεν πιστεύω ότι το αστείο που έκανα ήταν τόσο… κακό. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου». Μετά τη «θύελλα» που ξέσπασε ωστόσο, πολλές από τις εταιρίες που διαφημίζονταν την ώρα της συγκεκριμένης εκπομπής, διέκοψαν τη σχέση τους με το πρόγραμμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ