Μάθαμε πως το να ακούμε μουσική είναι το ίδιο καλό με το να κάνουμε σεξ

Μάθαμε πως το να ακούμε μουσική είναι το ίδιο καλό με το να κάνουμε σεξ

Μην βαράτε, οι επιστήμονες το είπαν.

H μουσική μας κάνει να νιώθουμε καλά. Όπως ακριβώς και το σεξ. Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ έδειξε ότι οι ίδιες χημικές ουσίες απελευθερώνονται και στις τρεις περιπτώσεις του γνωστού συνθήματος από τα 70s: sex, drugs and rock n’ roll. Ο εγκέφαλος ουσιαστικά παράγει φυσικά οπιοειδή και στις τρεις αυτές ενέργειες προσφέροντάς μας το συναίσθημα της ευχαρίστησης. Οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να «απενεργοποιήσουν» αυτό το σύστημα ευχαρίστησης χρησιμοποιώντας μια ουσία ονομαζόμενη ναλτρεξόνη.

Σύμφωνα με την έρευνα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να φέρουν δύο μουσικά άλμπουμ που τους δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Όταν τους χορηγήθηκε η ναλτρεξόνη πριν το άκουσμα των δίσκων, βρέθηκε ότι δεν υπήρχε κανενός είδους αντίδραση από τους συμμετέχοντες. Ένας από αυτούς είπε: «Ξέρω ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου τραγούδι, αλλά δεν νιώθω όπως συνήθως», ενώ ένας άλλος ανέφερε «Ακούγεται όμορφο, αλλά δεν μου προκαλεί κανένα συναίσθημα».

Ο David Levitin, γνωστικό ψυχολόγος έδωσε και μία άλλη οπτική: «Αυτή είναι η πρώτη ένδειξη ότι οι χημικές ουσίες που παράγει ο εγκέφαλος είναι άμεσα συνδεδεμένες με το άκουσμα μουσικής». Η ναλτρεξόνη επηρέασε τα συναισθήματα των συμμετεχόντων την ώρα που άκουγαν το αγαπημένο τους τραγούδι αποδεικνύοντας ότι τα οπιοειδή παίζουν εξέχοντα ρόλο στις συναισθηματικές μας αντιδράσεις.

Προς το παρόν κρατάμε δύο συμπεράσματα από την παρούσα έρευνα: Αν θέλετε να νιώσετε όμορφα απλά ακούστε ένα αγαπημένο σας τραγούδι και αν κάποιος σας προσφέρει ναλτρεξόνη, αρνηθείτε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ