Το «θαύμα» του Χάαλαντ : 27 γκολ σε 27 παιχνίδια στο 2020

Το «θαύμα» του Χάαλαντ : 27 γκολ σε 27 παιχνίδια στο 2020

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποτελεί τον παίκτη - αποκάλυψη του 2020, με τον Νορβηγό να θεωρείται ήδη ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ εξακολουθεί να καταπλήσσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Ντόρτμουντ σημείωσε το πρώτο του διεθνές χατ-τρικ στη νίκη 4-0 επί της Ουγγαρίας, στην έκτη μόλις παρουσία με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Νορβηγός που πέτυχε τρία γκολ σε επίσημο διεθνή αγώνα, από τότε που ο Κιέτιλ Ρέκνταλ το κατάφερε στη νίκη επί της Ουγγαρίας σε προκριματικά του Μουντιάλ, τον Οκτώβριο του 1996, σε έναν αγώνα στον οποίο έπαιξε ο… πατέρας του, Άλφι-Ίνγκε Χάαλαντ.

Με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας έφτασε τα 6 γκολ σε ισάριθμα ματς, ενώ ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Σκανδιναβών είναι ο Γιόργκεν Γιούνε, ο οποίος από το 1928 έως το 1937 σκόραρε 33 γκολ σε 45 παιχνίδια.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ρεκόρ του και σε επίπεδο συλλόγων, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει τα μεγάλα κατορθώματά του: Η σεζόν 2020/21 με την Ντόρτμουντ ξεκίνησε με 5 γκολ σε 4 παιχνίδια και ενώ στα στατιστικά του μόνο για το 2020 μετρά 27 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στην Bundesliga, το γερμανικό Κύπελλο, το γερμανικό Super Cup, το Champions League και την Εθνική ομάδα. Και όλα αυτά σε ηλικία 20 ετών, τα οποία μάλιστα συμπλήρωσε στις 21 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ