«Συγκάτοικοι» στην κορυφή Μπάγερν και Ντόρτμουντ (vids)

«Συγκάτοικοι» στην κορυφή Μπάγερν και Ντόρτμουντ (vids)

Εκτός έδρας νίκες πέτυχαν η Μπάγερν Μονάχου (1-2 την Κολωνία) και η Ντόρτμουντ (0-2 την Αρμίνια Μπίλεφελντ) και μοιράζονται την κορυφή της Bundesliga, έχοντας ένα ματς περισσότερο από τη Λειψία.

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε άνετα εκτός έδρας της Κολωνίας (1-2), η Ντόρτμουντ έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ (0-2) και οι δυο τους «συγκατοικούν» στην κορυφή της Bundesliga (15 β.), έχοντας ένα ματς περισσότερο από την Λειψία (13 β.) που αγωνίζεται στις 19:30 με τη Γκλάντμπαχ.

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1-2

Εύκολο απόγευμα είχε η Μπάγερν απέναντι στην Κολωνία, επικρατώντας με 2-1 εκτός έδρας και «πάτησε» κορυφή, έχοντας 15 βαθμούς.

Οι Βαυαροί ξεκίνησαν δυνατά και πήραν νωρίς το προβάδισμα. Στο 12ο λεπτό η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γουλφ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μίλερ για το 0-1.

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η ομάδα του Φλικ διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Γκνάμπρι ξεκίνησε μια τρομερή κούρσα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 0-2 στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 82ο λεπτό με τον Τίλεμαν αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω, με τη Μπάγερν να πανηγυρίζει ακόμα μία νίκη.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Βολφ, Μπορνό, Τζίχος, Χορν (59′ Κάτερμπαχ), Σκιρί (59′ Τίλαμν), Οζκάν, Λημνιός (59′ Ντρέξλερ), Ντούντα, Γιάκομπς, Άντερσον (79′ Αροκοντάρε)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Σαρ, Μπόατενγκ, Ζούλε, Σαρ, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ (79′ Αλάμπα), Μίλερ, Γκνάμπρι (90+1′ Μαρκ Ρόκα), Σανέ (63′ Ντάγκλας Κόστα), Τσούπο-Μότινγκ (63′ Ζίρκζε)

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Μπορόυσια Ντόρτμουντ 0-2

Η Ντόρτμουντ πέρασε νικηφόρα από το Μπίλεφελντ, επικρατώντας 0-2 της Αρμίνια, πέτυχε την 4η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Μπάγερν.

Οι Βεστφαλοί ήταν κυρίαρχοι από την έναρξη του παιχνιδιού, έχασαν ευκαιρίες με τους Σάντσο (27′) και Ακάντζι (41′) αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Φαβρ πήρε το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ του Σάντσο, ο Χούμελς από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Γερμανός αμυντικός σκόραρε ξανά λίγο αργότερα, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τη Ντόρτμουντ. Ο Ρόις έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χούμελς με τρομερή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 71ο λεπτό.

ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ: Ορτέγκα, Πίπερ, Φαν Ντε Χόορ (83′ Γιαμπό), Νίλσον, Μπρούνερ (64′ Κόρδοβα), Πριτλ, Λουκόκι, Ντόαν (64′ Έντμουντσον), Χάρτελ, Κλος, Σίπλοκ (64′ Μπέχρεντ)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Μενιέ, Χούμελς (86′ Πίστσεκ), Ακάνζι, Πάσλακ, Μπέλιγχαμ, Ντιλέινι (82′ Βίτσελ), Σάντσο (75′ Ρέινα), Μπραντ, Αζάρ (82′ Ρεϊνέρ), Ρόις (75′ Γκερέιρο)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής (31/10): 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βέρντερ Βρέμης 1-1

Άουγκσμπουργκ – Μάιντζ 3-1

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Μπορόυσια Ντόρτμουντ 0-2

Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 1-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ