Χέρτα – Ντόρτμουντ 2-5

Χέρτα – Ντόρτμουντ 2-5

Η Ντόρτμουντ φλέρταρε με μία ακόμη απώλεια βαθμών αλλά είχε Χάαλαντ. Το «Golden Boy» από τη Νορβηγία πέτυχε τέσσερα!!! γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, το 1-0 της Χέρτα έγινε 2-5, κι οι Βεστφαλοί έφυγαν με το τρίποντο από το Βερολίνο. Έγραψε ιστορία ο Μουκοκό.

Τι άλλο να γράψεις πια γι’ αυτό το παιδί! Τα επίθετα που τον χαρακτηρίζουν έχουν αρχίσει να στερεύουν. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σταματά να μας εκπλήσσει και το βράδυ του Σαββάτου έδωσε ακόμη μία απίθανη παράσταση στο Βερολίνο. Η Ντόρτμουντ βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο από τη Χέρτα, η γκέλα φαινόταν να έρχεται αλλά ο 20χρονος αστέρας από τη Νορβηγία είχε άλλα σχέδια και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο με 5-2.

Χατ-τρικ σε 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και συνολικά τέσσερα γκολ για τον Χάαλαντ που πήρε το βραβείο του «Golden Boy» της σεζόν το πρωί κι έφτασε τα 15 σε 12 συμμετοχές φέτος με τους «κιτρινόμαυρους». Δεν υπάρχει ταβάνι γι’ αυτό το παιδί που δείχνει έτοιμο για μια ακόμη μεγαλύτερη μεταγραφή από αυτή που πήρε τον περασμένο Ιανουάριο όταν άφησε την Σάλτσμπουργκ για την Ντόρτμουντ.

Παράλληλα, με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Φαβρ έφτασε τους 18 βαθμούς, έπιασε στη δεύτερη θέση τη Λεβερκούζεν και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν που γκέλαρε νωρίτερα.

Στο 33ο λεπτό η Χέρτα άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ από τον Κούνια και αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, πριν αρχίσει το πάρτι του ο Χάαλαντ.

Πρώτα στο 47′ έκανε το 1-1 με πλασέ από ασίστ του Τσαν, στο 49′ με σουτ σε αντεπίθεση της Ντόρτμουντ έκανε το 2-1 και την ανατροπή. Υπήρχε και συνέχεια όμως. Στο 62′ έφτασε σε χατ τρικ όταν έκλεψε την μπάλα κι έφυγε στην κόντρα κι αφού πέρασε και τον Σβολόβ πλάσαρε για το 3-1.

Ο Γκερέρο σκόραρε για το 4-1 στο 70′ με προβολή, ο Γκεντούζι μείωσε σε 2-4 με πέναλτι στο 79′ αλλά ο Χάαλαντ είχε κάτι ακόμη. Σχεδόν με τη σέντρα ο Νορβηγός πέτυχε και τέταρτο γκολ για το τελικό 5-2 με πλασέ από ασίστ του άλλου μεγάλου ταλέντου, του Μπέλινγκχαμ.

Κι αφού έκανε ό,τι έκανε ο Χάαλαντ, στο 85′ έδωσε τη θέση του στον 16χρονο και μιας μέρας, Γιουσουφά Μουκοκό, ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga. Ένα ακόμη παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ.

Χέρτα: Σβολόβ, Πέκαρικ (85’ Μίτελσταντ), Πλάτενχαρντ (85’ Ζεεφούικ), Μπογιατά, Ντάριντα (76’ Λέβεν), Αλντερέτε, Στάρκ, Κούνια, Λουκεμπάκιο (76’ Λέκι), Πιόντεκ (76’ Ενγκανκάμ), Γκεντουζί

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Γκερέιρο (85’ Σουλτς), Ακανζί, Χούμελς, Μενιέ, Τσαν (76’ Πίστσεκ), Βίτσελ, Νταούντ (62’ Μπέλινγκχαμ), Ρόις (76’ Ρέινα), Μπραντ, Χάαλαντ (85’ Μουκοκό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ