Διασυρμός για τη Ντόρτμουντ (1-5), «πάτησε» κορυφή η Λειψία (2-0, vids)

Διασυρμός για τη Ντόρτμουντ (1-5), «πάτησε» κορυφή η Λειψία (2-0, vids)

Η Ντόρτμουντ υπέστη συντριπτική εντός έδρας ήττα (1-5) από τη Στουτγκάρδη και έχασε έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ η Λειψία πήρε τη νίκη (2-0) απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και βρίσκεται στην κορυφή με 24 βαθμούς.

Η Στουτγκάρδη έριξε γερό χαστούκι στη Ντόρτμουντ, καθώς την διέλυσε εκτός έδρας με 5-1 για την 11η αγωνιστική της Bundesliga και βρίσκεται στο -2 από τους Βεστφαλούς.

Από την άλλη, η Λειψία επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-0 της Βέρντερ Βρέμης και «πάτησε» κορυφή με 24 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.

Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 1-5

Η Ντόρτμουντ ήταν αγνώριστη στο παιχνίδι με την Στουτγκάρδη, υπέστη ήττα-σοκ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» (1-5) και έμεινε στους 19 βαθμούς, στο -5 από την κορυφή. 3η σερί εντός έδρας ήττα για τους «Βεστφαλούς» που χάνουν έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ η Στουτγκάρδη έφτασε τους 17 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί από το ξεκίνημα και απείλησαν στο 7ο λεπτό, με τον Μπίρκι να αποκρούει την προσπάθεια του Σόσα, ενώ το σουτ του Κουλιμπαλί πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 13ο λεπτό.

Στο 18ο λεπτό, ο Μπέλινγχαμ σκόραρε για τη Ντόρτμουντ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Λίγο αργότερα, η Στουτγκάρδη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τσαν ανέτρεψε τον Κλίμοβιτς μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Καμαβινγκά ευστόχησε για το 0-1 στο 26ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Κουλιμπάλι (31′) και Κλίμοβιτς (38′) και κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Βεστφαλοί έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ρέινα να πλασάρει ιδανικά για το 1-1 στο 39ο λεπτό.

Η Ντόρτμουντ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο δεύτερο ημίχρονο και δέχτηκε τρία τέρματα σε διάστημα έντεκα λεπτών.

Στο 53ο λεπτό, ο Καμαβινγκά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Στουτγκάρδη με κοντινό σουτ (1-2), ο Φόρστερ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ντόρτμουντ και έκανε το 1-3 στο 60ό λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί έγραψε το 1-4.

Η ομάδα του Φαβρ ήταν άκρως απογοητευτική, ο Ρέινα σκόραρε στο 90ό λεπτό αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στις καθυστερήσεις ο Γκονζάλεζ διαμόρφωσε το εμφατικό 1-5.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Ακάνζι (86′ Ζαγκαντού), Χούμελς, Τσαν (59′ Ρεϊνέρ), Μόρεϊ, Γκερέιρο (86′ Μουκοκό), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ (64′ Σουλτς), Ρέινα, Σάντσο (86′ Μπραντ), Ρόις

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Κόμπελ, Μαυροπάνος (88′ Στένζελ), Άντον, Κεμπφ, Βαμανγκιτουκά, Φόστερ (77′ Έγκλοφ), Εντό, Μανγκαλά, Σόσα, Κλίμοβιτς (88′ Τσουρλίνοφ), Κουλιμπαλί

Λειψία – Βέρντερ Βρέμης 2-0

Μετά το 3-3 με τη Μπάγερν Μονάχου, η Λειψία επέστρεψε στις νίκες (2-0 τη Βέντερ Βρέμης) και βρίσκεται στην πρώτη θέση της Bundesliga με 24 βαθμούς.

Οι «ταύροι» πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση στο 22ο λεπτό με τον Κλάιφερτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σάμπιτζερ έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Βέρντερ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, η Λειψία έφτασε κοντά στο γκολ με τον Πόουλσεν στο 37ο λεπτό, αλλά δύο λεπτά ο Δανός έδωσε στον Όλμο, κι αυτός με ωραία ενέργεια σημείωσε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος, έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Χαιντάρα (62′), Κλάιφερτ (66′) και Πόουλσεν (69′) και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε (64′ Βοσζ), Χάλτσενμπεργκ, Σάμπιτσερ (71′ Φόρσμπεργκ), Καμπλ (45′ Άνταμς), Όλμο, Χαϊντάρα (71′ Σέρλοθ), Κλάιφερτ, Πόουλσεν

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Παβλένκα, Γκέμπρε-Σιλασιέ, Τοπράκ (72′ Μοϊσάντερ), Φριντλ, Αουγκούστινσον, Έγκεσταϊν, Γκρος, Μπιτενκούρτ (81′ Βολτεμάντε), Μόχβαλντ (81′ Εμπόμ), Σμιντ (72′ Τσόνγκ), Σάρτζεντ

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Γκλάντμπαχ – Χέρτα Βερολίνου 1-1

Μάιντζ – Κολωνία 0-1

Φράιμπουργκ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-0

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 19:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ