Ανατροπή με Λεβαντόφσκι για την Μπάγερν (2-1), «σίφουνας» η Λεβερκούζεν (0-4)

Ανατροπή με Λεβαντόφσκι για την Μπάγερν (2-1), «σίφουνας» η Λεβερκούζεν (0-4)

Με τον Πολωνό να σκοράρει και τα δύο γκολ της ομάδας του, η Μπάγερν επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Βόλφσμπουργκ - Εύκολο βράδυ για τη Λεβερκούζεν, 4-0 την Κολωνία.

Με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Βόλφσμπουργκ για την 12η αγωνιστική της Bundesliga και παρέμεινε σε απόσταση βολής από την Μπάγερ Λεβερκούζεν (27 έναντι 28 πόντων), που πέρασε… αέρα από την έδρα της Κολωνίας (0-4).

Ο Πολωνός επιθετικός των Βαυαρών έφτασε τα 251 γκολ στην Bundesliga και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, ο «Λέβα» έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής που ξεπερνάει τα 250 γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα, μετά τους Γκερντ Μίλερ (365) και Κλάους Φίσερ (268).

Μια ιστορική βραδιά για τον Λεβαντόφσκι, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη ανατροπή-νίκη της Μπάγερν Μονάχου και γνώρισε μια ακόμα φορά την αποθέωση.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Βόλφσμπουργκ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτο του αγώνα. Ο Εμπαμπού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σανέ, γύρισε στον Φίλιπ και αυτός με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Στο 13’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Μπρέκαλο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Βόλφσμπουργκ σκόραρε με τον Βέχορστ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βάλουν δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν ακριβά, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Μπάγερν έφερε το ματς στα ίσια, με τον Λεβαντόφσκι. Ο Κομάν έκανε καταπληκτική ενέργεια, γύρισε στον Πολωνό επιθετικό και αυτός με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 50’ ο «Λέβα» χτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και η Μπάγερν έκανε την ολική ανατροπή. Ο Μπόατενγκ έδωσε στον… κανονιέρη των Βαυαρών και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 85′ η Βόλφσμπουργκ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μπιάλεκ, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση η μπάλα έφτασε και πάλι στον Μπιάλεκ, αλλά ο Νόιερ ήταν και πάλι εκεί. Απέκρουσε το σουτ του αντιπάλου του και βοήθησε την Μπάγερν να φτάσει στη νίκη με 2-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λούκας Ερναντές, Τολισό (70′ Μαρκ Ρόκα), Γκνάπρι (70′ Μουσιάλα), Σανέ (90′ Ντάγκλας Κόστα), Μίλερ, Κομάν, Λεβαντόφσκι

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Καστέελς, Εμπαμπού, Λακρουά, Πόνγκρατσιτς (78′ Γκιλαβογκί), Ρουσιγιόν (86′ Οτάβιο), Άρνολντ, Σλάγκερ, Μπάκου (70′ Μπιάλεκ), Φίλιπ (86′ Γκίντσεκ), Μπρέκαλο (70′ Ζοάο Βίκτορ), Βέχορστ

Εύκολο βράδυ για τη Λεβερκούζεν

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπάγερ Λεβερκούζεν το παιχνίδι με την Κολωνία, με τις Ασπιρίνες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να επικρατούν εύκολα με 4-0.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 8’ με Βάιζερ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Αμιρί. Δύο λεπτά αργότερα η Λεβερκούζεν διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ντιαμπί. Οι παίκτες της Μπάγερ βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση και ο Ντιαμπί με καταπληκτικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το 0-2. Στο 54’ ο Σικ με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Βιρτζ στο 59’.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Τσέστιτς, Μπορνόου, Χορν (42′ Λημνιός), Βολφ, Οζκάν, Σκιρί (65′ Έκτορ), Ρεχπετσάι (65′ Μερέ), Γιάκομπς, Τίλμαν (45′ Εχιζίμπουε), Άντερσον (65′ Μοντέστε)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Ντράγκοβιτς (66′ Ταπσόμπα), Βενδέλ, Βιρτζ, Μπαουμγκαρτλίνγκερ (66′ Ντέμιρμπαϊ), Αμιρί (78′ Σινχράφεν), Μπέιλι (66′ Μπελαραμπί), Ντιαμπί, Σικ (78′ Αλάριο)

Δύσκολη νίκη για την Λειψία

Μεγάλο διπλό πέτυχε και η Λειψία, η οποία επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Χοφενχάιμ.

Οι Ταύροι του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πήραν το πολυπόθητο τρίποντο της νίκης και έφτασαν τους 27 πόντους σε 12 ματς, όσους έχει και η Μπάγερν Μονάχου.

Η Λειψία βρίσκεται επίσης στο -1 από την Λεβερκούζεν και συνεχίζει να… ελπίζει στο θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το γκολ που έκρινε το αποψινό παιχνίδι πέτυχε ο Πόουλσεν στο 60’.

Ο Ανχελίνιο έκανε τη σέντρα στον Σάμπιτσερ, ο οποίος έστρωσε με κεφαλιά στον Πόουλσεν και αυτός με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την Λειψία, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη.

Στο 72′ η Χόφενχαϊμ είχε καλή στιγμή με τον Κράμαριτς να γυρίζει για τον Μπαουνγκάρτνερ που σούταρε από κοντά αλλά ο Γκουλάστσι απέκρουσε.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Ακπογκούμα, Βογκτ, Νουχίου, Σεσενιόν (90’2′ Μπάιερ), Ρούντι (66′ Γκατσίνοβιτς), Σαμασέκου, Σκοφ (80′ Μπεμπού), Μπαουνγκάρτνερ, Νταμπούρ (66′ Μπελφοντίλ), Κράμαριτς

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Ουπαμεκανό, Κονατέ (61′ Σέρλοθ), Όρμπαν, Μουκιέλε (45′ Χάλτσενμπεργκ), Σάμπιτσερ (74′ Άνταμς), Καμπλ, Ανχελίνιο, Όλμο, Φόρσμπεργκ (45′ Κλάιφερτ (71′ Χαϊντάρα)), Πόουλσεν

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

Τρίτη (15/12)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 3-3
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 0-0
Βέρντερ Βρέμης-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2
Στουτγκάρδη-Ουνιόν Βερολίνου 2-2

Τετάρτη (16/12)

Σάλκε-Φράιμπουργκ 0-2
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-1
Χόφενχαϊμ-Λειψία 0-1
Κολωνία-Mπάγερ Λεβερκούζεν 0-4
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Άουγκσμπουργκ 0-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ