Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 4-2

Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 4-2

Ο Χάαλαντ «χτύπησε» δις στο ξεκίνημα για την Ντόρτμουντ αιφνιδιάζοντας την Μπάγερν, ο παλιός όμως είναι αλλιώς και με χατ τρικ του Λεβαντόφσκι αλλά κι ένα γκολ από τον Γκορέτσκα οι Βαυαροί μετέτρεψαν το 0-2 σε 4-2 κρατώντας δική τους την κορυφή της Bundesliga.

Τι ματσάρα, τι παικταράδες! Σε ένα ντέρμπι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μονομαχία μεταξύ Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ, η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε από το 0-2, επικράτησε με 4-2 της Ντόρτμουντ και πέρασε και πάλι στην κορυφή της Bundesliga διατηρώντας το +2 από τη Λειψία.

Με δύο γκολ του Νορβηγού παικταρά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, οι Βεστφαλοί αιφνιδίασαν τους Βαυαρούς ωστόσο η συνέχεια ανήκε στην Μπάγερν με τον Λέβα να πετυχαίνει χατ τρικ κόντρα στο αγαπημένο του θύμα και μαζί με ένα ακόμη από τον Γκορέτσκα να δίνουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Η Ντόρτμουντ μπήκε φουριόζα στο ντέρμπι και κατάφερε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό όταν ο Χάαλντ έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ για το 0-1. Σαν να μην έφτασε αυτό, επτά λεπτά μετά ο 20χρονος επιθετικός «χτύπησε» ξανά όταν ο Αζάρ έφυγε στην κόντρα και γύρισε για τον Χάαλαντ που από κοντά έκανε το 0-2.

Η Μπάγερν έδειξε αντίδραση με τους Σανέ και Λεβαντόφσκι να έχουν δύο καλές ευκαιρίες πριν ο Πολωνός πάρει το… όπλο του. Στο 26′ από ασίστ του Σανέ μείωσε σε 1-2 και στο 44′ ισοφάρισε σε 2-2 με πέναλτι που κέρδισε ο Κομάν από τον Νταούντ. Έτσι σκόραρε 2+ γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του για έκτο σερί εντός έδρας ντέρμπι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ίδιος αλλά η Μπάγερν φύλαξε το καλό για το φινάλε. Στο 88ο λεπτό και ύστερα από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Γκορέτσκα που με όμορφο σουτ έκανε το 3-2 για την Μπάγερν η οποία όμως είχε και κάτι ακόμη. Δύο λεπτά μετά και με την Ντόρτμουντ να έχει ανοιχτεί για την ισοφάριση, οι Βαυαροί έφυγαν στην κόντρα και ο Λεβαντόφσκι με σουτ έγραψε το 4-2.

Με αυτό το γκολ ο Λέβα έφτασε τα 31 στη φετινή Bundesliga και τα 20 σε 14 ματς πρωταθλήματος κόντρα στην πρώην ομάδα του που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο πελάτη του.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ζίλε, Κίμιχ, Μπόατενγκ (70’ Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Μίλερ (90+1’ Τσούπο Μότινγκ), Κομάν (66’ Γκνάμπρι), Σανέ (90+1’ Ερναντές), Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ: Χιτς, Ζαγκαντού (70’ Μόρεϊ), Μενιέ, Χούμελς, Σουλτς, Τσαν, Ντιλέινι (70’ Μπέλινγκχαμ), Νταούντ, Αζάρ (60’ Μπραντ), Ρόις (76’ Ρεϊνιέρ), Χάαλαντ (60’ Τίγκες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ