Τζούλιαν Νάγκελσμαν : Ο «baby Mourinho», η Τότεναμ και ο δάσκαλος Τούχελ

Τζούλιαν Νάγκελσμαν : Ο «baby Mourinho», η Τότεναμ και ο δάσκαλος Τούχελ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από την Τότεναμ και ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν είναι εκ των βασικών υποψήφιων για να τον διαδεχτεί. Και να βρεθεί αντίπαλος με τον δάσκαλό του, Τόμας Τούχελ.

Μόλις στα 28 του χρόνια το 2016 ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν ανέλαβε σε αποστολή… αυτοκτονίας τη Χoφενχάιμ κι έγινε ο νεότερος προπονητής στην ιστορία της Bundesliga. Όχι μόνο κατάφερε να σώσει την ομάδα αλλά το 2018 την οδήγησε μέχρι και τους ομίλους του Champions League.

Για να ακολουθήσει η Λειψία όπου έχοντας επιδείξει κι εκεί σπουδαίο έργο, φιγουράρει πλέον και δικαιωματικά στις λίστες κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Μία από αυτές είναι και η Τότεναμ που εδώ και λίγες μέρες ψάχνει για προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Αυτόν με τον οποίον τον παρομοίαζαν στα πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας. Ο «Baby Mourinho» όπως τον ονόμασε ο γερμανικός Τύπος, όχι γιατί εκφράζει τις ίδιες ποδοσφαιρικές αρχές και στυλ παιχνιδιού με τον «Special One». Καμία σχέση. Για το γεγονός όμως πως και οι δύο από νεαρή ηλικία κατάφεραν να διακριθούν και να κάνουν ντόρο με τα επιτεύγματά τους.

Τώρα λοιπόν ίσως κληθεί να αντικαταστήσει τον Μουρίνιο και να βρεθεί αντίπαλος με τον ποδοσφαιρικό του πατέρα. Τον Τόμας Τούχελ, τον οποίο ο Νάγκελσμαν είχε προπονητή στη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ μέχρι τα 20 του χρόνια όπου έβαλε πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα λόγω των πολλών τραυματισμών.

Απογοητευμένος τότε, από την εξέλιξη ο Νάγκελσμαν έψαχνε μια… σανίδα σωτηρίας. Και του την έστρωσε απλόχερα ο Τούχελ. Ο νυν κόουτς της Τσέλσι, τον ώθησε τότε να γίνει «κατάσκοπος» των αντιπάλων της δεύτερης ομάδας της Άουγκσμπουργκ! O νεαρός Νάγκελσμαν το αποδέχθηκε μετά χαράς, ξεκινώντας έτσι μια άλλη καριέρα, που τον οδήγησε στη συνέχεια σε… μονοπάτια που ούτε είχε φανταστεί.

Τότε, στα 20 του, είχε δεχθεί και ένα άλλο πλήγμα, το σημαντικότερο μέχρι σήμερα στη ζωή του. Έχασε τον πατέρα του, Έρβιν, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από μια σπάνια ασθένεια όντας μόλις 52 χρονών και έπρεπε να σταθεί στη μητέρα του ως ο αρχηγός πλέον της οικογένειας. Και αυτό έκανε χάρη στη βοήθεια του Τούχελ που του άνοιξε τον δρόμο για να γίνει αυτό είναι σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ