Ο Χάαλαντ «κουβαλάει» μόνος του τη Ντόρτμουντ (pics+vids)

Ο Χάαλαντ «κουβαλάει» μόνος του τη Ντόρτμουντ (pics+vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ντόρτμουντ στη φετινή Bundesliga (25 γκολ) και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες των Βεστφαλών για την έξοδο στο Champions League.

Η φετινή σεζόν της Ντόρτμουντ είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η χρονιά ξεκίνησε με τον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ Γερμανίας από τη Μπάγερν Μονάχου (3-2) τον Σεπτέμβριο, όμως οι Βεστφαλοί πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στη Bundesliga όσο και στο Champions League.

Η Μπορούσια με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο που συμμετείχε στο Champions League (με Λάτσιο, Κλαμπ Μπριζ, Ζενίτ) ενώ μέχρι την 17η αγωνιστική στο πρωτάθλημα διατηρούταν στην 4η θέση.

Ωστόσο, η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Ντόρτμουντ τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο Χάαλαντ υπέστη θλάση στον προσαγωγό κατά την προθέρμανση στο ματς των ομίλων με τη Λάτσιο και ταξίδεψε στο Κατάρ για αποθεραπεία, καθώς επιβεβαιώθηκε πως θα απουσιάσει για έναν μήνα από τα γήπεδα.

Στα έξι ματς πρωταθλήματος που έχασε ο Νορβηγός τον Δεκέμβριο, η Ντόρτμουντ μέτρησε 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Η μία από τις δύο ήττες ήταν η συντριβή με 5-1 εντός έδρας από τη Στουτγκάρδη, κάτι που προκάλεσε την άμεση απόλυση του Λουσιέν Φαβρ από τον πάγκο.

Λίγες ώρες μετά την απόλυση του 63χρονου τεχνικού, οι Βεστφαλοί έκαναν γνωστό πως ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Έντιν Τέρζιτς θα είναι ο προπονητής της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε νικηφόρα το 2021 επικρατώντας με 2-0 της Βόλφσμπουργκ, ενώ ακολούθησε και η σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λειψίας (1-3). Στο ματς με τους «ταύρους» ο Χάαλαντ που επέστρεψε στη δράση σκόραρε δύο φορές, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό στα επόμενα ματς, με αποτέλεσμα η ομάδα του να χάνει αρκετούς βαθμούς.

Τις επόμενες 6 αγωνιστικές, η Ντόρτμουντ μέτρησε 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Οι δύο ισοπαλίες με Μάιντς (1-1) και Χόφενχαϊμ (2-2) και οι ήττες από Λεβερκούζεν (2-1), Γκλάντμπαχ (4-2) και Φράιμπουργκ (2-1), απομάκρυναν την Μπορούσια από την τετράδα, πέφτοντας στην 6η θέση.

Ο Χάαλαντ, όμως, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και… δεν σταματούσε να σκοράρει. 4 γκολ συνολικά στο ματς για τους «16» του Champions League με τη Σεβίλλη, 2 με τη Σάλκε, 2 με τη Μπάγερν, 2 με την Κολωνία, 2 με τη Βέρντερ Βρέμης και 2 με τη Βόλφσμπουργκ. 14 γκολ από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα. 35 γκολ συνολικά στη φετινή σεζόν, 25 εκ των οποίων σημειώθηκαν στη Bundesliga.

Ο φοβερός 20χρονος είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ στη φετινή χρονιά για τους Βεστφαλούς, με τον Τζέιντον Σάντσο να ακολουθεί με 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ, η οποία έχει πετύχει τέσσερις διαδοχικές νίκες, βρίσκεται στην 5η θέση και στο -1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και στο -2 από τη Βόλφσμπουργκ.

Η Ντόρτμουντ μπορεί να αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τον Χάαλαντ μάλιστα να μη σκοράρει, όμως ο Νορβηγός είναι εξαιρετικά παραγωγικός και αποτελεσματικός τους τελευταίους μήνες και ο στόχος του είναι ένας, όπως φροντίζει να τονίζει σε κάθε του δήλωση: να οδηγήσει τη Ντόρτμουντ και την επόμενη χρονιά στα αστέρια.

Στη διοργάνωση που λατρεύει να αγωνίζεται μαζί με τους κορυφαίους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ