Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερν – Επέστρεψε στην τετράδα η Ντόρτμουντ (3-2, pic+vids)

Πρωταθλήτρια Γερμανίας η Μπάγερν – Επέστρεψε στην τετράδα η Ντόρτμουντ (3-2, pic+vids)

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-2 της Λειψίας για την 32η αγωνιστική της Bundesliga, οι «Ταύροι» έμειναν στους 64 βαθμούς και έτσι τρεις στροφές πριν το τέλος, η Μπάγερν Μονάχου (71 β.) στέφθηκε και μαθηματικά Πρωταθλήτρια Γερμανίας για τη φετινή σεζόν. Πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για τους Βεστφαλούς, οι οποίοι επέστρεψαν στην τετράδα.

Η Ντόρτμουντ έχρισε πρωταθλήτρια τη Μπάγερν Μονάχου πριν… αγωνιστούν οι Βαυαροί!

Σε ένα τρομερό ματς, οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 3-2 της Λειψίας για την 32η αγωνιστική της Bundesliga, οι «Ταύροι» έμειναν στους 64 βαθμούς και με τρεις αγωνιστικές να παραμένουν για το φινάλε, η Μπάγερν (71 β.) κατέκτησε και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα στη Γερμανία.

Η Ντόρτμουντ πέτυχε την 5η διαδοχική της νίκη στη Bundesliga και επέστρεψε στην 4η θέση, φτάνοντας τους 58 βαθμούς, με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να έχει 56 βαθμούς (και παιχνίδι λιγότερο). Ντόρτμουντ και Λειψία ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας την Πέμπτη (13/5).

Η ομάδα του Τέρζιτς προηγήθηκε με 2-0, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, η Λειψία δεν τα παράτησε και έφερε το ματς στα ίσα, αλλά ο Σάντσο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, χάρισε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Η Λειψία απείλησε πρώτη στο 4′ με τον Χουάνγκ να σουτάρει αλλά ο Χιτζ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Ακάνζι να φτάνει κοντά στο γκολ στο 5′ αλλά δύο λεπτά αργότερα ο ο Αζάρ βρήκε με τακουνάκι τον Ρόις, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γκουλάσι και από πλάγια θέση έκανε το 1-0.

Η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις: στο 31′ όταν ο Ορμπάν παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, στέλνοντας τελικά τη μπάλα κόρνερ και στο 36′, με τον Σάντσο να βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση αλλά να μην ευστοχεί.

Οι Βεστφαλοί πατούσαν καλύτερα και στην έναρξη του δευτέρου μέρους και βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκερέιρο βρήκε τον Σάντσο μέσα στην περιοχή και με υπέροχο τελείωμα σημείωσε το 2-0 στο 51′.

Στη συνέχεια η Λειψία αντέδρασε και μείωσε αρχικά στο 63′ με κεφαλιά του Κλόστερμαν, ενώ ο Όλμο έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση στο 69′. Ωστόσο, η ομάδα του Νάγκελσμαν συνέχισε να πιέζει και στο 77′ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Χουάνγκ γύρισε την μπάλα για τον Όλμο κι αυτός από κοντά έκανε το 2-2.

Η Λειψία έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 79′ αλλά ο Μπίρκι (που είχε αντικαταστήσει τον Χιτζ στο ημίχρονο) απέκρουσε την προσπάθεια του Χαϊντάρα. Από τη μεριά της η Ντόρτμουντ πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη και την πέτυχε, με τον Σάντσο να σκοράρει ξανά στο παιχνίδι και να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Ντόρτμουντ: Χιτζ (45′ Μπίρκι), Γκερέιρο, Χούμελς, Ακάνζι, Πίστσεκ, Νταχούντ (60′ Ντιλέινι), Σάντσο, Αζάρ (72′ Μπραντ), Τσαν, Ρέινα (82′ Κνάουφ), Ρόις

Λειψία: Γκουλάστσι, Ανχελίνιο (74′ Χαϊντάρα), Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν (82′ Χάλστενμπεργκ), Χένρικς (64′ Μουκιέλε), Σζάμπιτσερ, Καμπλ (75′ Λάιμερ), Όλμο, Φόρσμπεργκ (64′ Κλάιφερτ), Χουάνγκ

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0
Βόλφσμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 3-0
Χόφενχαϊμ – Σάλκε 4-2
Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ 19:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ