Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-0 – Πλήγωσε τον Ρόζε η «πρώην» (vids)

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-0 – Πλήγωσε τον Ρόζε η «πρώην» (vids)

Η Γκλάντμπαχ κέρδισε τη Ντόρντμουντ με 1-0 στο Μπορούσια Παρκ με γκολ του Ζακαριά στο 37', και υποχρέωσε τους Βεστφαλούς στην δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Ο Μάρκο Ρόζε επέστρεψε στο «Μπορούσια Πάρκ» απέναντι στην πρώην ομάδα του, για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην ήττα Ντόρτμουντ με 1-0, από τη Γκλάντμπαχ, με γκολ του Ντενί Ζακαριά στο 37’, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Σε ματς που έλειπαν οι Έρλινγκ Χάαλαντ και Μάρκο Ρόις από το βασικό σχήμα, η Ντόρτμουντ δυσκολεύτηκε αρκετά και τελικά υπέκυψε στην πίεση της Γκλάντμπαχ  η οποία, υποχρέωσε τους Βεστφαλούς στην δεύτερη έως τώρα ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, η Γκλάντμπαχ πήρε το δεύτερο τρίποντο της στο πρωτάθλημα και η νίκη της αυτή, έδωσε αέρα αισιοδοξίας για την συνέχεια.

Ο αγώνας

 Η Γκλάντμπαχ μπήκε δυναμικά στον αγώνα με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μερος του αγώνα. Στο α’ ημίχρονο, ο Χούμελς μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, από τον βοηθό.  Στο 32’ λεπτό η Γκλάντμπαχ επισκέφθηκε τα καρέ του Κόμπελ με τον Νέτς, αλλά ο Χούμελς πρόλαβε και έδιωξε μακριά τη μπάλα.

Στο 37’ ο Ζακαριά σε μία φάση διαρκείας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κομπελ  γράφοντας το 1-0 για τη Γκλάντμπαχ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Νετς απείλεί ξανά, με την φάση να μην συνεχίζεται.

Στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής απέβαλε τον Νταχούντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Ντόρτμουντ με 10 παίκτες.Η Γκλάντμπαχ τελείωσε το πρώτο 45λεπτο με 5 τελικές έναντι δύο της Ντόρτμουντ, η οποία δεν κατάφερε να αντιδράσει στο γκολ του Ζακαριά.

Στο β’ ημίχρονο, η Ντόρτμουντ άλλαξε ρότα, και πίεσε αρκετά, ωστόσο η ομάδα του Άντι Χιούτερ κατάφερε να βρει λύσεις για να περιορίσει τους Βεστφαλούς. Στο 53’ , ωστόσο, ο Νετς απειλεί ξανά την εστία του Κόμπελ με τον Μενιέ να απομακρύνει την κατάλληλη στιγμή.Στο 90’+1 ο Αζάρ έχασε την μοναδική ουσιαστική ευκαιρία της Ντόρτμουντ να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Γκλάντμπαχ ανέβηκε στην 11η θέση.

Συνθέσεις

Γκλάντμπαχ (Άντι Χιούτερ): Ζόμερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Γιάντσκε, Σκάλι, Ζακαριά, Κονέ (73′ Κράμερ), Νετς (70′ Χάνες Βολφ), Χόφμαν (83′ Μπένες), Στιντλ

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Χούμελς, Πόνγκρατσιτς ( 46′ Αζάρ), Ακάντζι, Γκερέιρο (82′ Σουλτς), Νταχούντ, Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Μουνιέρ ( 82′ Μάριους Βολφ), Μουκοκό (57′ Νάουφ), Μάλεν (82′ Καρβάλιο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ