Ουπαμεκάνο – «Με κορόιδευαν για τον τραυλισμό, αλλά εγώ δεν σταμάτησα να δουλεύω»

Ουπαμεκάνο – «Με κορόιδευαν για τον τραυλισμό, αλλά εγώ δεν σταμάτησα να δουλεύω»

Ο Νταγιό Ουπαμεκάνο έφερε στην μνήμη του τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τον τραυλισμό αλλά και τον αγώνα που έδωσε για να τον ξεπεράσει.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία, ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου Ντάγιο μίλησε στη «Le Parisien» για το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε και ο ίδιος με τον τραυλισμό.

«Ηταν πολύ δύσκολο όταν ήμουν μικρός. Αλλά στη συνέχεια αυτό με βοήθησε περισσότερο. Οταν ήμουν αρχηγός στην Βαλενσιέν, έπρεπε να φωνάζω στο ματς ακόμα περισσότερο, καθώς στη θέση μου απαιτείται πολλή επικοινωνία. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι έπρεπε να μιλήσω κι έτσι ένιωθα μια μικρή αμηχανία. Ο κόσμος γελούσε, αλλά εγώ συνέχιζα να δουλεύω».

Επίσης ο 23χρονος αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε στη γαλλική κοινότητα της Νορμανδίας, εκεί που έπαιζε σε τσιμεντένια γήπεδα ως παιδί. Ωστόσο, αυτές οι εμπειρίες τον βοήθησαν να ωριμάσει και να σκληραγωγηθεί ως άνθρωπος- ποδοσφαιριστής.

«Παίζαμε σε σε τσιμεντένια γήπεδα στους δρόμους ως παιδιά και έφηβοι και πάντα σε παιχνίδια 5Χ5, Δεν υπήρχε διαιτητής κι έτσι το ματς ήταν έντονο. Παίζαμε για ώρες χωρίς να σταματήσουμε. Η μητέρα μου φώναζε από το παράθυρο: «Γύρνα σπίτι τώρα». Και πάντα απαντούσα: «Σε παρακαλώ, άλλα πέντε λεπτά!» Θα μπορούσα να παίζω για πάντα εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ