Ντόρτμουντ – Λειψία 1-4: Οι Ταύροι ισοπέδωσαν τους Κιτρινόμαυρους!

Ντόρτμουντ – Λειψία 1-4: Οι Ταύροι ισοπέδωσαν τους Κιτρινόμαυρους!

Πάρτι της Λειψίας στο «Signal Iduna Park», με την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο να διαλύει την Ντόρτμουντ με 4-1, για την 28η αγωνιστική της Bundesliga.

Μπαλάρα και τεσσάρα! Η Λειψία με μια εντυπωσιακή εμφάνιση διέλυσε την Ντόρτμουντ με 4-1 στο Signal Iduna Park, το οποίο γέμισε για πρώτη φορά μετά από 763 ημέρες. Οι Ταύροι αφήνιασαν και πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο έριξαν μια… ξεγυρισμένη σφαλιάρα στους Κιτρινόμαυρους, για την 28η αγωνιστική της Bundesliga.

Μια καταιγιστική εμφάνιση από την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο, που εδραιώθηκε στην 4η θέση (48β.) και αύξησε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την 5η Φράιμπουργκ (45β.), ενώ αντίθετα η Ντόρτμουντ έμεινε στους 57 πόντους και είναι στο =9 από την Μπάγερν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τέταρτη θέση της Bundesliga δίνει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ενώ την Πέμπτη η Λειψία παίζει για τα προημιτελικά του Europa League με την Αταλάντα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 7ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ρόις βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Λειψίας.

Ο άσος της Ντόρτμουντ, όμως, προτίμησε να δώσει πάσα στον Χάαλαντ αντί να τελειώσει ο τη φάση, με την επιλογή του να αποδεικνύεται λανθασμένη και να πατάει στα σκουπίδια την ευκαιρία να σκοράρει.

Ο Ρόις δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0 και στο 21’ η Λειψία άνοιξε το σκορ με τον Λάιμερ. Ο Ενκουνκού με κάθετη πάσα βρήκε τον Λάιμερ και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Κόμπελ, δίνοντας το προβάδισμα στους Ταύρους. Στο 30’ ο Λάιμερ «χτύπησε» ξανά, με τον Αυστριακό να κάνει το 2-0 και να βάζει τις βάσεις για τη νίκη των φιλοξενούμενων. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Λειψία πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ενκουνκού, μετά το τακουνάκι του Ολμο. Η Ντόρτμουντ το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 85’ με κεφαλιά του Μάλεν, με την Λειψία όμως ένα λεπτό αργότερα να κάνει το 4-1 με τον Ντάνι Όλμο.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Τσαν, Ακάνζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Αζάρ (74′ Ρέινα), Βίτσελ (61′ Νταχούντ), Μπέλινχαμ, Βολφ (61′ Μάλεν), Χάαλαντ, Ρόις (74′ Μπραντ)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Σιμακάν (78′ Χάλστενμπεργκ), Όρμπαν, Γκβαρντιόλ, Μουκιέλε (68′ Κλόστερμαν), Λάιμερ, Καμπλ (68′ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνο, Όλμο (89′ Νοβόα), Σίλβα (78′ Σομποσλάι), Ενκουνκού

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 1/4

Ουνιόν Βερολίνου-Κολωνία 1-0

Σάββατο 2/4

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκρόιτερ Φιρτ 0-0

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Στουτγκάρδη 1-1

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου 2-1

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-4

Χόφενχαϊμ-Μπόχουμ 1-2

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Λειψία 1-4

Κυριακή 3/4      

Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Γκλάνμπαχ-Μάιντζ (18:30)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ