Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 3-1: Τριάρα και πρωτάθλημα ξανά για τους Βαυαρούς

Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 3-1: Τριάρα και πρωτάθλημα ξανά για τους Βαυαρούς

Το... πάρτι δεν σταματά! 8η συνεχόμενη νίκη (3-1) επί της Ντόρτμουντ και 10η σερί σαλατιέρα για την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί υπέταξαν τους Βεστφαλούς και πανηγυρίζουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Η δυναστεία της Μπάγερν στην Bundesliga συνεχίζεται. Οι Βαυαροί έστησαν πάρτι στην Allianz Arena και με τη νίκη (3-1) επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ, σφράγισαν τη 10η συνεχόμενη σαλατιέρα!

Η παρέα του Χάαλαντ υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των παικτών του Νάγκελσμαν, με την Μπάγερν να πανηγυρίζει το 32ο πρωτάθλημα της ένδοξης ιστορίας της.

Για ακόμη μια φορά, οι Βαυαροί πιστοποίησαν πως δεν έχουν… αντίπαλο εντός συνόρων. Εφτασαν τις 8 συνεχόμενες επιτυχίες στις συναντήσεις τους με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό της χώρας. Η Μπάγερν είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο, με τις υπόλοιπες γερμανικές ομάδες να την παρακολουθούν από… απόσταση.

Με τρομερό «τεμάχιο», ο Γκνάμπρι άνοιξε το χορό των γκολ στο Μόναχο για να πάρει τη σκυτάλη ο φοβερός και τρομερός, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Τσαν έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Ντόρτμουντ, με τον Μουσιάλα να τελειώνει τη… δουλειά για τους γηπεδούχους εν μέσω αποθέωσης.

Το Μόναχο πανηγυρίζει ξανά και μένει να φανεί αν θα είναι το ιδανικό τέλος εποχής για τον (φευγάτο) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην ομάδα.

Δύο γκολ… σβηστά

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ντέρμπι, η Μπάγερν Μονάχου ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 15ο λεπτό και μετά από κόρνερ των Βαυαρών, ο Γκνάμπρι σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα. Από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο 26χρονος άσος κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα και την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα της Μπορούσια για το 1-0.

Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, φτάνοντας μια… ανάσα από την ισοφάριση στο 27΄. Ο Χάαλαντ βρέθηκε φάτσα με τον Νόιερ, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο.

Στο 30΄, ο Γκνάμπρι σκόραρε ξανά, με το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ στον Κομάν. Τελικά, η αρμάδα του Νάγκελσμαν βρήκε το 2ο τέρμα τρία λεπτά μετά. Ο Ζάγκαντου έκανε τραγικό λάθος, ο Μίλερ έστρωσε στον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός δεν λάθεψε από κοντά για το 2-0.

Στο 44΄ το ωραίο σουτ του Λέβα πέρασε λίγο έξω, με την Μπάγερν να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αέρα 2 τερμάτων.

Μοιραίος Χάαλαντ

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ μείωσε το σκορ. Ο Ρόις κέρδισε πέναλτι, με τον Τσαν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-1 στο 52΄.

Το γκολ έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους, που απείλησαν δυο λεπτά μετά. Ο Χάαλαντ άνοιξε ωραία στον Ρόις, αυτός πλάσαρε από διαγώνια θέση, με τον Νόιες να σώζει την Μπάγερν.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν πιο εύκολα περιοχή, με τον Ερνάντες στο 56΄ να κάνει καθοριστικό τάκλιν στον Ρόις που είχε οπλίσει τη… σκανδάλη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεβαντόφσκι απείλησε από δύσκολη θέση, ενώ στο 61΄ ο Ζάγκαντου παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Πολωνός killer ταλαιπωρούσε συνεχώς τους αμυντικούς της Ντόρτμουντ και στο 69΄, ο Χιτς κατέβασε ρολά στο εξ επαφής σουτ του.

Στο 80΄ και στο 81΄, ο Χάαλαντ σπατάλησε δυο τεράστιες ευκαιρίες. Ο Νορβηγός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, με τον Νόιερ να τον νικά, ενώ στη συνέχεια σούταρε εκτός ισορροπίας μέσα από την περιοχή και αστόχησε.

Η Μπορουσία πλήρωσε τη διπλή αστοχία του μεγάλου της αστεριού δύο λεπτά μετά. Ο Σάμπιτσερ με το σώμα έστρωσε στον Μουσιάλα και ο νεαρός μεσοεπιθετικός εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ουπαμεκανό, Παβάρ, Ντέιβις, Ερναντές, Κίμιχ (90’+3′ Ζούλε), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (63′ Μουσιάλα), Μίλερ (82′ Σάμπιτζερ), Κομάν (82′ Σανέ), Λεβαντόφσκι (90’+2′ Τσούπο Μότινγκ)

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Τσαν, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Βολφ (87’Πάσλακ), Μπραντ, Μπέλιγχαμ, Γκερέρο, Ρεϊνιέρ (67′ Μπάινο-Γκίτενς), Ρόις, Χάαλαντ (87′ Μουκόκο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ