Μπάγερν και Ντόρτμουντ πήγαν… διακοπές, χαμός στη «μάχη» της παραμονής

Μπάγερν και Ντόρτμουντ πήγαν… διακοπές, χαμός στη «μάχη» της παραμονής

Οι... αδιάφορες Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ δέχθηκαν ηχηρές «σφαλιάρες» από Μάιντς και Μπόχουμ αντίστοιχα, την ώρα που Αρμίνια και Στουτγκάρδη θα δώσουν «μάχη» μέχρι τελικής πτώσεως για το ποιά από τις δύο θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.

Η μια έχει εξασφαλίσει τον 10ο σερί πρωτάθλημα της ιστορίας της. Η άλλη έχει καπαρώσει την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ταυτόχρονα, την παρουσία της στους ομίλους του Champions League της νέας χρονιάς.

Ο λόγος για την Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίες έιδαν σαν υποχρεώση της σημερινές αναμετρήσεις με Μάιντς και Μπόχουμ και το… πλήρωσαν.

Μάιντς – Μπάγερν Μονάχου 3-1 

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει η Μαίντς η οποία φιλοδώρησε με τρία τέρματα την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στην αναμέτρση και πριν την συμπλήρωση μισή ώρας αγώνα, είχαν καταφέρει να πάρουν άερα δύο τερμάτων, με σκόρερ τους Μπουρκάντ (18΄) και Νικάτε (27′).

Η Μπάγερν μπήκε ξάνα στο ματς με έυστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεβαντόφσκι, στο 33′, με το Μπαριέρο στο 57′ να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Ντόρτμουντ – Μπόχουμ 3-4 

Σε ένα από τα πιο χορταστικά revierderby Ντόρτμουντ και Μπόχουμ έδωσαν ένα φεστιβάλ γκολ με τελικούς νικητές τους φιλοξενούμενους με 4-3. Η ομάδα των Κώστα Σταφυλίδη (τιμωρημένος) και Βασίλη Λαμπρόπουλου (στον πάγκο) προηγήθηκε με τους Ζεμπάστιαν Πόλτερ και Γκέριτ Χόλτμαν μόλις στο 8ο λεπτό. Η αντίδραση της Μπορούσια ήταν άμεση αν και χρειάστηκε δύο πέναλτι για να ισοφαρίσει με την συμπλήρωση μισή ώρας αγώνα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χάνουν αρκετές ευκαιρίες με τον Χάαλαντ στο 62′, να κάνει το 3-2.  Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω, αντικρίζοντας και τα αμυντικά προβλήματα της Ντόρτμουντ. Ο Γίργκεν Λοκάντια που πέρασε αλλαγή και ο Μίλος Πάντοβιτς με πέναλτι στο 85′ ολοκλήρωσαν την… ανατροπή της χρονιάς και με το «τρίποντο» διασφάλισαν την παραμονή της ομάδας τους στην κατηγορία.

Στο Μπίλεφελντ, η Αρμίνια έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας 1-1 απέναντι στη Χέρτα στις καθυστερήσεις και παραμένει στο κόλπο της παραμονής, με τους Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη και Στέφανο Καπίνο να μένουν στον πάγκο της.

Από την άλλη η Στουγκάρδη διατηρήθηκε δύο βαθμούς πιο πάνω,αφού έκανε το ίδιο ισοφαρίζοντας 1-1 στο 89′ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, με τον Ντίνο Μαυροπάνο βασικό και αναντικατάστατο ως δεξί στόπερ σε τριάδα (και να χάνει ευκαιρία στο τέλος), με τις δύο ομάδες να αναμένεται να δώσουν σκληρή «μάχη» για το ποιά θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, και το ποιά θα έχει μια δεύτερη ευκαρία στα μπαράζ.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα: 

Άουγκσμπουργκ – Κολωνία 1-4
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Χέρτα Βερολίνου 1-1
Μάιντζ – Μπάγερν Μονάχου 3-1
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μπόχουμ 3-4
Στουτγκάρδη – Βόλφσμπουργκ
19:30 Χοφενχάϊμ – Φράιμπουργκ
Η Βαθμολογία: 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ