Ντέιβις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πρόσφυγας»

Ντέιβις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πρόσφυγας»

Ο Αλφόνσο Ντέιβις μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Πριν γίνει αστέρι στον Καναδά και την Μπάγερν Μονάχου, ο Αλφόνσο Ντέιβις ζούσε στην Γκάνα, όπου γεννήθηκε σε καταυλισμό προσφύγων από γονείς γεννημένους στη Λιβερία. «Ο καθένας μπορεί να γίνει πρόσφυγας ανά πάσα στιγμή» είπε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σήμερα 20 Ιουνίου, ο -πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών- Ντέιβις μέσω της ιστοσελίδας της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

«Ο Καναδάς είναι πρωτοπόρος στην επανεγκατάσταση προσφύγων. Αυτό με κάνει περήφανο και χαίρομαι που γνωρίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, όπως και η οικογένειά μου».

Στα νιάτα του, ο Ντέιβις και η οικογένειά του εγκαταστάθηκαν στον Καναδά, στο Έντμοντον, προτού μετακομίσουν στο Βανκούβερ σε εφηβική ηλικία για να ενταχθεί στην Ακαδημία των Γουάιτκαπς.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πρόσφυγας. Ξαφνικά αναγκάζεσαι να φύγεις από το σπίτι σου, την τάξη στην οποία διδάσκεις, το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεσαι, το γήπεδο στο οποίο παίζεις» συνέχισε ο Ντέιβις. «Είναι δύσκολο και αξίζουν την υποστήριξή μας».

Ο Καναδάς υποδέχθηκε 401.000 μόνιμους κατοίκους το 2021, τους περισσότερους στην ιστορία του, καθώς και τους περισσότερους από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μάλιστα, ο προπονητής της εθνικής ομάδας του Καναδά, Τζον Χέρντμαν, μίλησε τον Ιανουάριο για την ομάδα, με οκτώ παίκτες του να έχουν γεννηθεί εκτός Καναδά.

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν έρθει από ποδοσφαιρικές χώρες. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τώρα που μπορούν να συσπειρωθούν γύρω από το άθλημα που αγαπούν και να φορέσουν μια κόκκινη φανέλα ταυτόχρονα και να είναι περήφανοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Καναδάς πρόκειται να κάνει τον ερχόμενο Νοέμβριο την πρώτη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1986, πριν φιλοξενήσει 10 αγώνες στο κορυφαίο τουρνουά στο Τορόντο και το Βανκούβερ το 2026.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ