Στην Ντόρτμουντ ο Αλέ: Ακόμα μια περήφανη πώληση για τον Άγιαξ (Pic)

Στην Ντόρτμουντ ο Αλέ: Ακόμα μια περήφανη πώληση για τον Άγιαξ (Pic)

Ο Αλέ ανακοινώθηκε επίσημα από την Ντόρτμουντ και ο Άγιαξ συνέχισε την παράδοση που έχει στο να φτιάχνει παίχτες και μετά να θησαυρίζει...

Ο Σεμπαστιέν Αλέ ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την Ντόρτμουντ στην οποία θα ανήκει μέχρι και το 2026.  Ο 28χρονος μέτρησε πέρσι 47 γκολ και 16 ασίστ σε 65 συμμετοχές με τον Άγιαξ. Το ποσό της μεταγραφής του Ιβοριανού είναι στα 31,4 εκατομμύρια ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 34,5 μαζί με τα μπόνους .

Έτσι οι Γερμανοί φαίνεται να καλύπτουν το κενό που αφήνει ο Χάαλαντ, και ταυτόχρονα έδωσαν συνέχεια σε μια παράδοση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό για τους Ολλανδούς.


Διαβάστε επίσης: Ο Μαμαντού Κανέ έγινε το «αουτσάιντερ» που κερδίζει τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Άγιαξ τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη έχοντας πουλήσει την ομάδα που τον βοήθησε να το καταφέρει αυτό, και με αυτόν τον τρόπο έβγαλε 300.000.000 ευρώ. Δεν είναι κάτι απλό. Πόσο μάλλον όταν το κάνεις επανειλημμένα. Βασιζόμενος στις ακαδημίες του οι οποίες είναι από τις καλύτερες του κόσμου αλλά και στις έξυπνες κινήσεις του. Ο Αλέ είναι το τελευταίο παράδειγμα .

Ας πάμε λίγα χρόνια μόνο πίσω και να θυμηθούμε την τρομερή χρονιά που ο Αίαντας έφτασε λίγα δευτερόλεπτα μακριά από τον τελικό του Champions league. Από αυτήν την φουρνιά έχουν αποχωρήσει τα πιο δυνατά ονόματα.

Έχουμε και λέμε: Ζίγιεχ στην Τσέλσι έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ, Βαν ντε μπεκ στην Γιουνάιτεντ με 40 επίσης. ο Ντεστ πήγε στην Μπαρτσελόνα και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να βάλει στα ταμεία της 21 εκατομμύρια.

Ο Πρόμες έβαλε και αυτός το λιθαράκι του φεύγοντας για την Ρωσία και την Σπαρτάκ Μόσχας με 8,5 εκατομμύρια και τώρα ο Αλέ με 31,4 εκατομμύρια στην Ντόρτμουντ . Αυτά και ακόμα πολλά ονόματα από την δεκαετία του 70 και έπειτα έχουν βοηθήσει τον Άγιαξ να γιγαντωθεί οικονομικά και να φτιάξει ένα ποδοσφαιρικό στάτους το οποίο δικαίως τον κατατάσσει στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Ο Άγιαξ λοιπόν απ’ ότι φαίνεται  εμπιστεύεται την ίδια του την φιλοσοφία για άλλη μια φορά, κάνοντας πράξη την ουσία της έκφρασης «Δοκιμασμένη συνταγή»

Στην αντίπερα όχθη της συμφωνίας η Ντόρτμουντ έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια της καθώς πήρε μία μηχανή των γκολ, όπως άλλωστε αποδεικνύει και ο τρόπος με τον οποίο η π΄ρωην πλέον ομάδα του επέλεξε να αποχαιρετήσει το αστέρι της»

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ