Ο Μαμαντού Κανέ έγινε το «αουτσάιντερ» που κερδίζει τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Μαμαντού Κανέ έγινε το «αουτσάιντερ» που κερδίζει τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Μαμαντού Κανέ έρχεται από την… εξωτερική και ετοιμάζεται να συστηθεί εκ νέου στο ερυθρόλευκο κοινό

Προέκυψε στην… άγονη γραμμή του περσινού δεύτερου προκριματικού. Τέτοιες μέρες ήταν που ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του παρακολουθώντας «στενά» τη Νέφτσι Μπακού άρχισαν να κουβεντιάζουν με ενδιαφέρον για έναν χαφ-τσέπης (1.72μ) της πρωταθλήτριας του Αζερμπαϊτζάν. Έκοβε-έραβε, έβαζε τον ρυθμό στο χορτάρι. Κανονικός «μετρονόμος».

Ποιος θα μπορούσε αλήθεια να φανταστεί πως έναν χρόνο μετά, ο ίδιος χαφ ερχόμενος από την «εξωτερική» θα εβαζε υποψηφιότητα για την πρώτη «εσωτερική μεταγραφή» του Ολυμπιακού 2022-23.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη αποκάλυψη για τον Κριχόβιακ από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο!

Ναι, ο Μαμαντού Κανέ: Δεδομένα ο μεγάλος κερδισμένος σε αυτό τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας του πρωταθλητή Ελλάδας. Ο 25χρονος μέσος από τη Γουινέα που όχι μόνο κερδίζει σταθερά την εμπιστοσύνη του τεχνικού τιμ, αλλά που όπως φαίνεται προορίζεται πλέον για τον βασικό κύκλο του ερυθρόλευκου rotation.

Φάνηκε στο πρώτο crash-test του καλοκαιριού με αντίπαλο τη Σάλτσμπουργκ. Φαίνεται γενικώς από τον τρόπο που ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να τον προσθέσει στην «εξίσωση» πλάι στον Γιαν Εμβιλά σε σχηματισμούς που ο πρωταθλητής Ελλάδας θέλει να σταθεί με μεγαλύτερη ισορροπία πίσω από τη μπάλα.

Ξανά μαζί

Το περασμένο Σάββατο, τρίτος στην παρέα των κεντρικών χαφ ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά που επιβεβαιωμένα πλέον «γυρίζει» κάποια μέτρα πιο πίσω και στέκεται στο «8». Δεν αποκλείεται να τους ξαναδούμε όλους μαζί στο αρχικό σχήμα και αυτό το Σάββατο κόντρα στην Άλκμααρ: Στο μοναδικό φιλικό που θα δώσει ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκης» πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Μακάμπι, στη Χάιφα (20/7).

Για την ιστορία; Χθες ανακοινώθηκε ένα ακόμη τεστ, στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη (11/7, 21:00). Μην χάσουμε όμως τον… προσανατολισμό μας.

Από τα πλέι-οφ

Ο Κανέ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Έμεινε όμως στο Μπακού ως τον Γενάρη. Τότε αποφάσισε ο Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει την ευκαιρία και μια θέση στο ρόστερ. Ο διεθνής Αφρικανός παρότι η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά γεμάτη, πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ένα ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Και σταδιακά από τον Απρίλη άρχισε να επιβεβαιώνει πως μπορεί να γίνει σημαντικός. Το επιβεβαιώνουν οι 5 συμμετοχές του στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Μπήκε φουριόζος

Και όσο για τα… τωρινά; Ενώ είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Γουινέας ως τις 10 Ιουνίου και δικαιούνταν επιπλέον άδεια, εμφανίστηκε σαν φάντης-μπαστούνι στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στις 14 Ιούνη.

Και όλο αυτό το διάστημα όσοι τον παρατηρούν στην εξέλιξη της προετοιμασίας του πρωταθλητή έχουν να το λένε για την προσπάθεια που καταβάλει στα τετραγωνικά μέτρα του γηπέδου που πέρα από τους Εμβιλά και Αγκιμπού υπάρχουν ακόμη ο Μάντι Καμαρά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Πιέρ Κούντε κλπ. Με βάση λοιπόν τα ως τώρα δεδομένα; Δεν θα πρέπει να είναι παράξενη η αίσθηση πως τους έχει προσπεράσει όλους στον συναγωνισμό για την πρώτη επίσημη 11άδα της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ