Οι δύο κολλητοί που πλέον είναι «εχθροί»: Η μάχη του… μέλλοντος στο φετινό «Der Klassiker» (pics, vids)

Οι δύο κολλητοί που πλέον είναι «εχθροί»: Η μάχη του… μέλλοντος στο φετινό «Der Klassiker» (pics, vids)

Από πρώην συμπαίκτες στα μικρά κλιμάκια της εθνικής Αγγλίας, σε δύο «εχθρικά» στρατόπεδα της Γερμανίας. Ντόρτμουντ και Μπάγερν διασταυρώνουν απόψε (19:30) τα ξίφη τους στη Βεστφαλία για το πρώτο «Der Klassiker» της σεζόν και to10.gr στέκεται στους δύο νεαρούς σταρ, Τζουντ Μπέλιγχαμ και Τζαμάλ Μουσιάλα.

Το πρώτο «Der Klassiker» της σεζόν διεξάγεται σήμερα στη Βεστφαλία. Η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Μπάγερν στο «Signal Iduna Park» με στόχο να «σπάσει» την κυριαρχία των Βαυαρών και να φτάσει στην πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από τρία ολόκληρα χρόνια.

Ένα ντέρμπι που μόνο με το όνομα του αρκεί για να καθηλώσει τη Γερμανία. Ωστόσο αυτή τη φορά ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα έχει έναν ακόμα λόγο για να το παρακολουθήσει. Η μάχη του… μέλλοντος είναι το βασικότερο αίτιο για να δει κάποιος σήμερα το μεγάλο γερμανικό ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: Τζόελ Μπολομπόι: Ήρθε κι έδεσε στον Θρύλο του… Σλούκα (vids)

Τζουντ Μπέλιγχαμ και Τζαμάλ Μουσιάλα θα δώσουν μια ποδοσφαιρική audition, μπροστά στα μάτια όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Μια κόντρα ανάμεσα σε δύο τεράστια ταλέντα. Μια μάχη ανάμεσα σε δύο… πρώην φιλαράκια που πλέον είναι «εχθροί».

To10.gr αναλύει και συγκρίνει με τους αριθμούς τα δύο φαινόμενα που κάνουν «όργια» φέτος με τις ομάδες τους…

Ο ένας ξεκίνησε την καριέρα του από τη μεγάλη (πλέον) ακαδημία της Τσέλσι, ο άλλος από τα «φυτώρια» της Μπέρμιγχαμ. Το βασικό ωστόσο, είναι ότι έκαναν το «ξεπέταγμα» τους, ο ένας δίπλα στον άλλον, παίζοντας μαζί στον άξονα στα μικρά κλιμάκια της Αγγλίας, με την Κ15, την Κ16 και την Κ17.

«Τόσο ο Τζαμάλ, όσο και ο Τζουντ διαθέτουν ξεχωριστές και σπάνιες προσωπικότητες. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Ό,τι κάνουν το κάνουν για να νικήσουν και να βελτιωθούν, έχοντας πάντα αυτήν την ταπεινότητα που τους διακατέχει», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κέβιν Μπέτσι, προπονητής τους στα μικρά κλιμάκια των «τριών λιονταριών».

Το story των δυο ωστόσο πλέον έχει αλλάξει. Μπέλιγχαμ και Μουσιάλα δεν είναι πλέον κολλητοί. Τουλάχιστον εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο ένας παίζει στην Ντόρτμουντ και ο άλλος στην Μπάγερν, με τον δεύτερο μάλιστα να εκπροσωπεί την εθνική ομάδα της Γερμανίας και όχι της Αγγλίας στην οποία ουσιαστικά έκανε τα παιδικά του ποδοσφαιρικά βήματα.

Η φετινή σεζόν είναι η πρώτη έντονη γεύση για το τι μπορούν να κάνουν και μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι δύο νεαροί stars. Μέχρι στιγμής, Τζουντ και Τζαμάλ πρωταγωνιστούν στην Bundesliga, παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα εικόνες από το… μέλλον.

Κανένας Άγγλος ποδοσφαιριστής δεν έχει σκοράρει περισσότερες φορές (4) από τον Μπέλιγχαμ στο Champions League από το ξεκίνημα της περασμένης σεζον. Όπως και κανένας Άγγλος δεν έχει «σερβίρει» περισσότερα γκολ από τον 19χρονο άσο της Ντόρτμουντ (4) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε αυτό το τελευταίο (σχεδόν) 12μηνο.

Μάλιστα, κόντρα στη Σεβίλλη, ο… μεγάλος πλέον Μπέλιγχαμ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο τρίτος νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Champions League σε ηλικία 19 ετών και 98 ημερών.

Από την άλλη, ο Τζαμάλ Μουσιάλα που «κουβαλάει» μόνος του την επιθετική γραμμή της Μπάγερν. Μέχρι στιγμής, ο νεαρός Γερμανός μεσοεπιθετικός μετράει με τους Βαυαρούς στη σεζόν, 7 γκολ και 6 ασίστ σε 12 συμμετοχές, έχοντας κάνει και το 2/2 στα βραβεία του παίκτη του μήνα!

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Bundesliga, οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές δέχονται περισσότερο πρέσινγκ από όλους τους υπόλοιπους παίκτες του πρωταθλήματος. Ο Μουσιάλα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, με βάση και τη μεγάλη επίδραση που έχει στα γκολ της Μπάγερν, ενώ από την άλλη ο Μπέλιγχαμ δείχνει ακριβώς το ίδιο, κάτι που αποδεικνύεται από τα φοβερά του στατιστικά στις ντρίμπλες και στις μεταβιβάσεις.

Απόψε οι δυο τους καλούνται να αφήσουν εκτός των τεσσάρων γραμμών τη φιλία τους, καθώς πρέπει να βγάλουν τα «κακά» τους πρόσωπα, με στόχο τη μεγάλη νίκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ