Εχετε καταλάβει τι γίνεται στην Bundesliga; (pics, vids)

Εχετε καταλάβει τι γίνεται στην Bundesliga; (pics, vids)

Εξι ομάδες, μία η σαλατιέρα στην Bundesliga. Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα με τρεις συλλόγους να συγκατοικούν στην κορυφή.

Την τελευταία δεκαετία το σενάριο ήταν πάντα το ίδιο στην Bundesliga. Γραμμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας ομάδας. Από νωρίς η Μπάγερν Μονάχου έφευγε χιλιόμετρα μπροστά, με τους υπόλοιπους συλλόγους να «τρώνε» τη… σκόνη της.

Ουσιαστικά, ήταν σαν να βλέπουμε δύο πρωταθλήματα στη Γερμανία. Είτε με τον Χάινκες, είτε με τον Γκουαρντιόλα, είτε με τον Αντσελότι στην άκρη του πάγκου, η κατάληξη στο τέλος της χρονιάς ήταν πάντα η ίδια: Σαλατιέρα για τους Βαυαρούς.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να καταλάβει κανείς τον… χαμό που επικρατεί στα υψηλά διαζώματα της Bundesliga. Μετά από 21 αγωνιστικές η μάχη έχει φουντώσει, με τρεις ομάδες να συγκατοικούν στο ρετιρέ. Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Ουνιόν Βερολίνου βρίσκονται στους 43 πόντους, η Φράιμπουργκ ακολουθεί στους 40, ενώ σε κοντινή απόσταση παραμένει τόσο η Λειψία (39), όσο και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (38).

Οι χαμηλές πτήσεις και τα σκαμπανεβάσματα των Βαυαρών έχουν δώσει το δικαίωμα της ελπίδας σε μπόλικες ομάδες. Ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Ουνιόν και η Φράιμπουργκ βλέπουν ανοιχτό τον… διάδρομο για τον τίτλο, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Με την Μπάγερν να… παραπατάει και να μη βγάζει στον αγωνιστικό χώρο τη σιγουριά των προηγούμενων χρόνων, δημιουργείται η αίσθηση πως μπορεί να μπει ένα τέλος στην δεκαετή αυτοκρατορία της. Τελευταία ομάδα που σκαρφάλωσε στο Εβερεστ του γερμανικού ποδοσφαίρου ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ τη σεζόν 2011-2012. Με τον Γιούργκεν Κλοπ στην άκρη του πάγκου τους, οι Βεστφαλοί έκαναν τους Γερμανούς να παραμιλούν, πανηγυρίζοντας δύο διαδοχικές σαλατιέρες.

Εκτοτε, η Bundesliga «κατάντησε» ένα από τα πιο προβλέψιμα πρωταθλήματα της Ευρώπης και το μοναδικό πράγμα που άλλαζε, ήταν η ημερομηνία στέψης της Μπάγερν Μονάχου. Ούτε σαν σκέψη δεν πέρναγε από το μυαλό κάποιου το ενδεχόμενο να κατακτήσει κάποια άλλη ομάδα τον τίτλο. Με συνοπτικές διαδικασίες  οι Βαυαροί «τέλειωναν» τους αντιπάλους τους, γεμίζοντας με κούπες την «πλούσια» τροπαιοθήκη τους.

Φέτος όμως, παρακολουθούμε μια «ευάλωτη» Μπάγερν (νοκ άουτ ο Μανέ μετά το Μουντιάλ) αλλά και ομάδες που έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν μέχρι τέλους τη μάχη του τίτλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μπορούσια που εμφανίζεται σοβαρή μετά από καιρό. Κοιτάει στα μάτια τους Βαυαρούς και δείχνει ικανή για τη ζημιά. Μάλιστα, αν η σαλατιέρα καταλήξει στην κίτρινη πλευρά της κοιλάδας του Ρουρ, τότε θα γράψει ιστορία και ο Μάρκο Ρόις.

Ασφαλώς, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για την Ουνιόν Βερολίνου. Την ομάδα που τρελαίνει κόσμο στη Γερμανία. Και που αν δεν είχε το χθεσινό στραβοπάτημα (0-0 με τη Σάλκε) θα απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής. Βέβαια, έχει μπροστά της μια ιστορική πρόκληση. Το ματς με την Μπάγερν στην Allianz Arena (26/2). Μπορεί να κάνει «δήλωση» για τον εφετινό τίτλο; Αναρωτιούνται οι πάντες για το εντυπωσιακό σύνολο από το Βερολίνο.

Εξι ομάδες στη… συζήτηση για την κούπα στην Bundesliga. Μια συνθήκη που δύσκολα τη συναντάμε σε άλλα πρωταθλήματα. Με 13 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κρατάει την ανάσα του και ανυπομονεί. Θα μπει τελικά ένα «φρένο» στην παντοκρατορία της Μπάγερν Μονάχου; Η συνέχεια προμηνύεται ακόμα πιο συναρπαστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ