«Όχι» των επαγγελματικών ομάδων της Γερμανίας στην είσοδο επενδυτών στα πρωταθλήματα

«Όχι» των επαγγελματικών ομάδων της Γερμανίας στην είσοδο επενδυτών στα πρωταθλήματα

Το πρωτάθλημα της Bundesliga παραμένει, όσο το επιτρέπουν οι σύγχρονες επιταγές της επιχειρηματικότητας, μακριά από ξένους επενδυτές, με τις 36 επαγγελματικές ομάδες να ψηφίζουν αρνητικά σε σχετική πρόταση της Λίγκας.

Οι επαγγελματικές ομάδες του γερμανικού ποδοσφαίρου, συνεχίζουν σαν άλλο… γαλατικό χωριό να αντιστέκονται στο μέτρο του δυνατού στην είσοδο επενδυτών στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Κάτι που είναι ευρέως διαδεδομένο στα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου παρατηρείται αθρόα εισροή κεφαλαίων από επενδυτές από αραβικές ή και ασιατικές χώρες.

Διαβάστε επίσης: Πάει και για Σιώπη ο Παναθηναϊκός – Τι λένε στην Τουρκία

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε το σχέδιο της γερμανικής λίγκας να παραχωρήσει σε επενδυτές ποσοστό από τα μελλοντικά τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς η σχετική πρόταση δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων από τους 36 συλλόγους των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της DFL, Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε, μετά από μυστική ψηφοφορία, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 20 ομάδες, κατά 11, ενώ υπήρξαν και 5 αποχές.

Η DFL ήλπιζε να συγκεντρώσει περί τα 2 δισ. ευρώ, ως αντάλλαγμα για την πώληση του 12,5% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τουλάχιστον τα επόμενα 20 χρόνια.

Ηδη, τρεις επενδυτικές εταιρείες φέρεται να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον, όμως η σημερινή απόφαση «παγώνει» κάθε περαιτέρω κίνηση. «Είναι το τέλος του ζητήματος. Αυτή είναι η δημοκρατία» δήλωσε ο Βάτσκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ