Το «θρίλερ» στην Μπουντεσλίγκα και η αντίθεση στο ΑΕΚ – Βόλος (vids)

Το «θρίλερ» στην Μπουντεσλίγκα και η αντίθεση στο ΑΕΚ – Βόλος (vids)

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που είχε απέναντι στην Μάιντς και έμεινε για μια ακόμα χρονιά χωρίς τίτλο. Σε αντίθεση με όσα έγιναν στο ΑΕΚ – Βόλος…

Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το φινάλε της Μπουντεσλίγκα, με την Μπάγερν Μονάχου να εκμεταλλεύεται την «αυτοκτονία» της Ντόρτμουντ απέναντι στην Μάιντς και να κατακτά το 11ο συνεχόμενο και 33ο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής η Ντόρτμουντ ήξερε ότι με νίκη απέναντι στην αδιάφορη Μάιντς θα κατακτούσε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ένα παιχνίδι μάλιστα το οποίο ήταν εντός έδρας για την ομάδα του Εντίν Τέρζιτς, η οποία είχε 11 συνεχόμενες νίκες στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ». Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ είχαν γεμίσει τις εξέδρες, ενώ χιλιάδες κόσμος βρισκόταν και πέριξ του γηπέδου, με το κλίμα να είναι γιορτινό και άπαντες να περιμένουν με ανυπομονησία να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Επιμένουν οι Βραζιλιάνοι για Τίτε και Ολυμπιακό

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν οι οπαδοί και οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ, με τη Μάιντς να προηγείται στο 15’ με τον Ολσεν. Στο 19’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 1-1, αλλά ο Αλε πέταξε στα σκουπίδια το πέναλτι που είχε κερδίσει η ομάδα του Εντιν Τέρζιτς, με τους φιλοξενούμενους στο 24’ μάλιστα να κάνουν το 0-2. Την ίδια ώρα η Μπάγερν νικούσε στην Κολωνία με 1-0, ένα αποτέλεσμα που της έδινε τον τίτλο. Στο 69’ η Ντόρτμουντ μείωσε σε 1-2 και ξαναμπήκε στο ματς και τη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» σείστηκε από πανηγυρισμούς των Βεστφαλών, καθώς η Κολωνία ισοφάρισε σε 1-1 την Μπάγερν. Ένα αποτέλεσμα που θα έδινε τον τίτλο στην Ντόρτμουντ, ακόμα και εάν η ομάδα του Τέρζιτς δεν έπαιρνε τη νίκη. Οι Βαυαροί, όμως, στο 89’ βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Μουσιάλα και με 2-1 πήραν το τρίποντο της νίκης και μαζί τον τίτλο, καθώς η Ντόρτμουντ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 2-2 στις καθυστερήσεις με τον Σίλε.

Ένα απίστευτο φινάλε, με την Μπάγερν επιστρέφει από την… κόλαση και να παίρνει τον τίτλο, παρότι όλοι πίστευαν ότι η Ντόρτμουντ θα στεφόταν πρωταθλήτρια 2022-2023. Ένα δραματικό φινάλε, σε αντίθεση με όσα είχαν συμβεί στη Super League και τη μάχη της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο, ο οποίος επίσης κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική.

Η ΑΕΚ δεν ήταν Ντόρτμουντ. Υποδέχθηκε τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήθελε νίκη ή ισοπαλία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η Ενωση δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά και μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι (4-0). Δεν χρειάστηκε καν την… ασφάλεια της ισοπαλίας. Ο Αλμέιδα είχε «φτιάξει» την ομάδα του για την τελική μάχη του φετινού πρωταθλήματος, με τους ποδοσφαιριστές του να μην αφήνουν περιθώρια στον Βόλο, αλλά και… ελπίδα στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Σε αντίθεση με την Ντόρτμουντ, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το… championship ball που είχε και πήρε το πρωτάθλημα. Οι Βεστφαλοί δεν κατάφεραν να ξετυλίξουν το δώρο που τους είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες η Μπάγερν και μοιραία έμειναν για μια ακόμα χρονιά χωρίς τίτλο…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ