Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 0-2: «Ανέστησαν» και την καλύτερη πελάτισσα οι Βαυαροί

Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ 0-2: «Ανέστησαν» και την καλύτερη πελάτισσα οι Βαυαροί

Η Ντόρτμουντ είχε να νικήσει πάνω από πέντε χρόνια την Μπάγερν, αλλά αφού την βρήκε... μπόσικη, της έδωσε τη χαριστική βολή με 2-0 μέσα στο Μόναχο. Αγκαλιά με τον τίτλο η Λεβερκούζεν.

Το ότι έχασε μέχρι και από την Ντόρτμουντ είναι ένα δείγμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου! Από τις 10 Νοεμβρίου του 2018 είχαν να πανηγυρίσουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση απέναντι στη μεγάλη τους αντίπαλο οι «κιτρινόμαυροι» και τα κατάφεραν με 2-0 μέσα στην «Allianz Arena», για την 27η αγωνιστική της Bundesliga.

Πρώτο διπλό μετά από μία δεκαετία για τους Βεστφαλούς στο συγκεκριμένο γήπεδο και σημαντικό βήμα για την τετράδα. Από την άλλη, η ομάδα του Τόμας Τούχελ έμεινε στο -13 από τη Λεβερκούζεν η οποία περιμένει απλά την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Με Ζέλσον Μαρτίνς κόντρα στην ΑΕK (pic)

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το ματς και απείλησαν δύο φορές στα πρώτα λεπτά με Γκορέτσκα και Κέιν, αλλά το γκολ το πέτυχε η Ντόρτμουντ. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Μπράντ βρήκε τον Αντεγέμι κι εκείνος με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1.

Στο 23′ ο Κέιν έχασε άχαστο με κοντινή κεφαλιά για το 1-1 ενώ ούτε πέντε λεπτά μετά κατάφερε να σκοράρει με σουτ. Στο 35′ ο Ενμετσά έσωσε σε κεφαλιά του Ντάιερ και η Ντόρτμουντ έβγαλε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Στο 53′ έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ οι φιλοξενούμενοι, αλλά ο Ουλράιχ έδιωξε με εκπληκτική επέμβαση το πλασέ του Ενμετσά και στο 58′ είπε «όχι» και στον Χούμελς.

Ο Μάατσεν στο 65΄είχε μία καλή στιγμή και στο 83′ ήρθε το 0-2 με ασίστ του Αλέ και ωραίο σουτ του Ρίερσον. Στο 89′ ο Κέιν σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και η Ντόρτμουντ πανηγύρισε την πολύ μεγάλη νίκη.

Μπάγερν Μονάχου: Ουλράιχ, Ντέιβις (84′ Τσούπο Μότινγκ), Κιμ, Κίμιχ, Ντάιερ, Γκορέτσκα, Λάιμερ (73’ Μαζραουί), Μίλερ (63’ Τελ), Μουσιάλα (63’ Γκνάμπρι), Σανέ (63’ Κομάν), Κέιν

Ντόρτμουντ: Μάιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Μπραντ, Ενμετσά (67’ Εζτσάν), Τσαν, Μπραντ (67’ Ρόις), Σάντσο (84′ Βολφ), Αντεγέμι (84′ Μπάινο Γκίτενς), Φίλκρουγκ (74’ Αλέ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ