Επίσημο : Προπονητής και αθλητικός διευθυντής στη Λειψία ο Ράνγκνικ

Επίσημο : Προπονητής και αθλητικός διευθυντής στη Λειψία ο Ράνγκνικ

Η Λειψία ανακοίνωσε ότι ο Ράλφ Ράνγκνικ αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά και ότι παράλληλα θα συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα αθλητικού διευθυντή!

Η Λειψία ανακοίνωσε πως ο Ντάνιελ Ράνγκινκ ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία της, μετά την αποχώρηση του Ραλφ Χάσενχουτλ, ο οποίος δεν τα βρήκε με το σύλλογο της Σαξονίας για την επέκταση της συνεργασίας τους. Έτσι, ο πρώτος θα εκτελεί παράλληλα καθήκοντα προπονητή και αθλητικού διευθυντή στη γερμανική ομάδα!

Αυτό είχε συμβεί και την περίοδο 2015-2016, όταν η Λειψία βρισκόταν στην Bundesliga 2. Μετά τον προβιβασμό της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ράνγκινκ, ο 60χρονος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και αφοσιώθηκε στο ρόλο του αθλητικού διευθυντή, παίρνοντας μάλιστα την απόφαση να προσλάβει τον Χάσενχουτλ για τη θέση του πάγκου.

Οι δύο σεζόν υπό την επίβλεψη του Αυστριακού προπονητή στην Bundesliga στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, με τη Λειψία να πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη πορεία – έκπληξη στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Bundesliga, κάτω από την Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα, ανέδειξε κάμποσους ποδοσφαιριστές, με τα πιο διάσημα παραδείγματα να είναι εκείνα των Ναμπίλ Κεϊτά, Τίμο Βέρνερ και Εμίλ Φόρσμπεργκ.

Σύμφωνα με τον Χάσενχουτλ, ο ακριβής λόγος της αποχώρησής του έχει να κάνει με το ότι δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τη Λειψία για ανανέωση της συνεργασίας τους. Παρότι το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2019, εκείνος θεώρησε πως εφόσον δεν υπήρχε σχέδιο για το τι θα γινόταν μετά το τέλος της τρίτης σεζόν του στο γερμανικό πάγκο, δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ