Παναγιώτης Ρέτσος: Ένα πεντάμηνο… μαρτύριο

Παναγιώτης Ρέτσος: Ένα πεντάμηνο… μαρτύριο

Η Λεβερκούζεν έχει πάρει τον... κατήφορο στη Γερμανία και η ατυχία του Παναγιώτη Ρέτσου έχει συμβάλει σημαντικά στην κακή πορεία των Βεστφαλών

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μέχρι στιγμής είναι ίσως ένας εκ των πιο άτυχων ποδοσφαιριστών της Ευρώπης, καθώς αν και η ομάδα του είχε πολλά πλάνα για αυτόν, η τύχη του επιφύλασσε διαφορετικά σχέδια. Η τελευταία του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι έγινε στις 5 Μαΐου, όταν για την προτελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα η Λεβερκούζεν δοκιμαζόταν στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ.

Από τότε ακολούθησαν 5 μήνες γεμάτοι ατυχίες για τον 20χρονο αμυντικό ο οποίος τραυματίστηκε συνολικά τρεις φορές, αδυνατώντας να καταγράψει έστω και μια επίσημη εμφάνιση στη νέα σεζόν με την ομάδα της Ρηνανίας.

Αν και πλέον τα χειρότερα βρίσκονται πίσω του, η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων θα παρατείνει για λίγο ακόμα την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Το… «μπαράζ» κακοτυχίας ξεκίνησε τον Ιούλιο, όταν και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Λεβερκούζεν ο Έλληνας αμυντικός είχε πτώση από ποδήλατο (!) κατά τη διάρκεια μιας άσκησης αντοχής.

Τον Αύγουστο ενώ η Μπάγερ βρισκόταν στην Αυστρία για φιλικές αναμετρήσεις ο Ρέτσος υπέστη θλάση στο δικέφαλο η οποία τον κράτησε εκτός γηπέδων έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Τότε νέα κακοτυχία χτύπησε την «πόρτα» του νεαρού άσου, καθώς ένας νέος μυϊκός τραυματισμός -αυτή τη φορά στον προσαγωγό- τον έθεσε εκ νέου νοκ άουτ. Μάλιστα ο τραυματισμός προήλθε πιθανότατα μετά από από τις ασκήσεις ενδυνάμωσης (βάρη) που είχαν εντάξει στο πρόγραμμα του, οι γυμναστές της Μπάγερ.

Κάπως έτσι βρισκόμαστε πλέον στα μέσα Οκτώβριου και ο Ρέτσος δεν μετράει ούτε μια συμμετοχή τη νέα σεζόν με την ομάδα του. Ωστόσο στα 15 επίσημα παιχνίδια των «ασπιρινών» σε όλες τις διοργανώσεις που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, ο 20χρονος θα μπορέσει να βρει τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται ούτως ώστε να γίνει και πάλι μέλος της αρχικής ενδεκάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ασπιρίνες» χωρίς τον Έλληνα αμυντικό στη διάθεσή τους έκαναν ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα της Ιστορίας τους στη Μπουντεσλίγκα, σημειώνοντας 3 ήττες στις 3 πρώτες αναμετρήσεις τους. Το δίδυμο Τα-Ντράγκοβιτς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ελαττωματικό, καθώς απουσιάζει η ταχύτητα την οποία δίνει στην τελευταία γραμμή της ομάδας ο Έλληνας αμυντικός.

Αν και από τότε η ομάδα της Ρηνανίας έχει ξεκινήσει μια μίνι αντεπίθεση, παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά στη βαθμολογία σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Μάλιστα στα πλάνα του συλλόγου ήταν το «χτίσιμο» της άμυνας πάνω στον Ρέτσο, ο οποίος θα πέρναγε στα στόπερ μετά από μια χρονιά σε ρόλο ακραίου αμυντικού.

Εκεί λοιπόν που επί της ουσίας ήταν «κολόνα» στο αρχικό σχέδιο, τώρα βρίσκεται να… τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στο «χέρι του» είναι να ανατρέψει την κατάσταση, καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος και παιχνίδια μέχρι τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ