Ακάθεκτη η Ντόρτμουντ, επέστρεψε στις νίκες η Μπάγερν

Ακάθεκτη η Ντόρτμουντ, επέστρεψε στις νίκες η Μπάγερν

Την επέλαση τoyς στη Γερμανία συνέχισαν οι Βεστφαλοί με ευρεία νίκη, ενώ οι Βαυαροί μετά από δύο συνεχόμενες ήττες επέστρεψαν στις νίκες

Την πορεία πρωταθλητισμού της συνέχισε στη Μπουντεσλίγκα η Ντόρτμουντ, καθώς οι Βεστφαλοί πέρασαν με το εμφατικό 4-0 από την έδρα της Στουτγάρδης και επέκτειναν το νικηφόρο σερί τους.

Μόλις στο 3′ ο Σάντσο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ 20 λεπτά αργότερα ο Μάρκο Ρόις διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 25′ ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έγινε από εκτελεστής δημιουργός, με τον «σεληνιασμένο» Πάκο Αλκάθερ να πετυχαίνει το 3-0 με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα του Ισπανού επιθετικού στο πρωτάθλημα, μετά από μόλις 4 εμφανίσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν λογικό ο ρυθμός έπεσε αρκετά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμα ένα γκολ με τον Φίλιπ στο 85′ και πήραν την σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Επιτέλους νίκη για τη Μπάγερν, κόλλησε η Λειψία

Την ίδια ώρα η Μπάγερν αντιμετώπιζε τη Βόλφσμπουργκ στο «WV Αρένα» με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με δύο τέρματα (30′,49′) έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς.

Η αποβολή του Ρόμπεν στο 57′ έδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους οι οποίοι μείωσαν στο 63′ με τον Βέγκχορστ. Ωστόσο ο Ροντρίγκες στο 72′ έβαλε «ταφόπλακα» σε όποιες ελπίδες είχαν οι «λύκοι» για ανατροπή και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Την ευκαιρία να μείνει μόνη της στη δεύτερη θέση έχασε η Λειψία, καθώς οι «ταύροι» κόλλησαν στο 0-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Έτσι η Ντόρμτουντ παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 20 βαθμούς, ενώ Μπάγερν και Λειψία ανέβηκαν έστω και προσωρινά στη δεύτερη και την τρίτη θέση με 16 και 15 βαθμούς αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φορτούνα Ντίσερντολφ 7-1

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-3

Στουτγάρδη-Ντόρτμουντ 0-4

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 2-2

Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 1-3

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 0-0

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης (20/10)

Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ (21/10)

Γκλάντμπαχ-Μάιντζ (21/10)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ