Τζέιντον Σάντσο: Μικρός… ούτε στο μάτι

Τζέιντον Σάντσο: Μικρός… ούτε στο μάτι

Τρελαίνει κόσμο με τις επιδόσεις του ο πιτσιρικάς της Ντόρτμουντ, όντας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας στην εκπληκτική εκκίνηση της την φετινή σεζόν.

Για ακόμα ένα παιχνίδι της Μπορούσια Ντόρτμουντ τα φώτα στράφηκαν πάνω του. Για άλλον έναν αγώνα τράβηξε τα βλέμματα του γερμανικού, αλλά και ευρωπαϊκού κοινού, παραθέτοντας ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση, η οποία μπορεί να μην ήταν αρκετή ώστε να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του, ήταν ικανή όμως κατά την αλλαγή του, να σηκώσει στο πόδι το Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ, το οποίο του χάρισε ένα μοναδικό standing ovation.

Ο λόγος για τον Τζέιντον Σάντσο ο οποίος σκόραρε και τα 2 γκολ της ομάδας του στην χθεσινή εντός έδρας ισοπαλία με την Χέρτα (2-2) και την στιγμή της αντικατάστασης του, γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της Ντόρτμουντ. Ο 18χρονος αποτελεί έναν εκ των βασικών πρωτεργατών της εκπληκτικής μέχρι στιγμής πορείας του συλλόγου, ενώ η αγωνιστική του εικόνα, σκορπίζει χαμόγελα και αισιοδοξία στους Βεστφαλούς και τον κόσμο τους.

Και πως να μην το κάνει άλλωστε, όταν μιλάμε για τον δεύτερο πιο παραγωγικό παίκτη της Ντόρτμουντ φέτος. Ο 18χρονος με 5 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, βρίσκεται πίσω μόνο από τον Μάρκο Ρόις (7 γκολ-7 ασίστ), όσον αφορά την συμμετοχή στα γκολ της ομάδας.

Ο Σάντσο ανήκει στους «κιτρινόμαυρους» από το 2017, έχοντας αγωνιστεί σε 25 συνολικά παιχνίδια, με τον αριθμό αυτό να μεταφράζεται σε 1265 αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Άγγλος επιθετικός, έχει σκοράρει 6 φορές, ενώ έχει μοιράσει 12 ασίστ, κάτι που σημαίνει πως ανά 70,4 λεπτά έχει συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του! Πραγματικά απίστευτο.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι πρόκειται για έναν παίκτη που κόστισε στην γερμανική ομάδα μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ(!), προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δεν μπορούσε να του εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής. Κάτι που ήταν διατεθιμένη να κάνει η Ντόρτμουντ, η οποία από την πρώτη στιγμή τον συμπεριέλαβε στην πρώτη ομάδα.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 21 Οκτωβρίου του 2017, απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έγινε ο πρώτος Άγγλος παίκτης στην ιστορία των κιτρινόμαυρων. Ωστόσο έπρεπε να περιμένει μερικούς μήνες ακόμα, ώστε να τον προσέξει για τα καλά το γερμανικό κοινό.

Ο Σάντσο συστήθηκε ουσιαστικά στο κοινό των Βεστφαλών τον περασμένο Απρίλιο, όταν στον εντός έδρας αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, πέτυχε το πρώτο του γκολ, μοιράζοντας παράλληλα 2 τελικές πάσες. Εκείνο το παιχνίδι, ήταν επί της ουσίας η αρχή της καθιέρωσης του, καθώς έκτοτε βρίσκεται συστηματικά στα πλάνα του προπονητή του, είτε ως βασική επιλογή, είτε ως αλλαγή.

Γρήγορος, εκρηκτικός, πολύ καλός στο να «ντριπλάρει», δεν σταματάει να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του, δίχως να παραμελεί τα καθήκοντα του στο σκοράρισμα. Παρόλο που δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται από τον πάγκο,  ο Σάντσο είναι αναμφίβολα εκ των πρωταγωνιστών της φετινής Ντόρτμουντ, η οποία μοιάζει πιο ικανή από ποτέ τα τελευταία χρόνια να σπάσει την κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου και να κατακτήσει το γερμανικό πρωτάθλημα μετά από 7 χρόνια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ