Μάνουελ Νόιερ: Η ελεύθερη πτώση του μύθου

Μάνουελ Νόιερ: Η ελεύθερη πτώση του μύθου

Ο Μάνουελ Νόιερ αποτελεί ακόμα ένα πρόβλημα της Μπάγερν Μονάχου του Νίκο Κόβατς. Ο Γερμανός έχει δεχθεί οκτώ γκολ στα τελευταία οκτώ σουτ προς την εστία του (!) και η ελεύθερη πτώση του από την κορυφή γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή.

Για τα 11 γκολ στα 10 παιχνίδια που έχει δώσει η Μπάγερν Μονάχου στη φετινή Bundesliga, μπορείς να κατηγορήσεις πολλούς. Μπορείς να μιλήσεις γενικότερα για την αμυντική λειτουργία της (όποιας) ομάδας παρουσιάζει τέτοιους είδους προβλήματα.

Για τα οκτώ γκολ σε οκτώ σουτ εντός εστίας, το… κατηγορητήριο βαραίνει πρωτίστως τον τερματοφύλακα. Στην προκειμένη αυτός ο τερματοφύλακας είναι ο Μάνουελ Νόιερ. Ο άνθρωπος που το 2014 διεκδίκησε τη Χρυσή Μπάλα, όντας στην τριάδα των υποψήφιων, φιγουράροντας στο πλάι των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στην εξέλιξη της θέσης του τερματοφύλακα τα τελευταία χρόνια, εισάγοντας τη λογική του «λίμπερο» και του «ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια» για τα καλά στην ποδοσφαιρική ζωή μας.

Το τέρας που μεγαλούργησε επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα, εκείνος ο μύθος που έχτισε για τον εαυτό του, έχει αρχίσει να καταρρέει προ πολλού. Στο προσκείμενο: Ο Γερμανός γκολκίπερ έχει δεχθεί οκτώ γκολ στα τελευταία οκτώ σουτ εντός της εστίας των Βαυαρών, σε ένα σερί το οποίο ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Άγιαξ για τη 2η αγωνιστική του Champions League και συνεχίστηκε μέχρι αυτό του Σαββάτου (03/11) με τη Φράιμπουργκ (1-1) για τη 10η αγωνιστική της Bundesliga. Παντελώς τυχαίο; Σχεδόν αδύνατον.

Ίσως συνεχίζει να κάνει καλά όλα τ’ άλλα, όμως δεν κάνει καλά αυτά που ήταν, είναι και θα είναι βασικά για τη θέση. Έχει σταματήσει να επιδεικνύει αντανακλαστικά και αντίληψη. Δεν είναι ότι ο 32χρονος έχει σοβαρή ευθύνη για τα γκολ που δέχεται η Μπάγερν, όμως αλίμονο κι αν αυτός είναι ο πήχης. Σε αυτό το επίπεδο από τον τερματοφύλακα περιμένεις το «κάτι παραπάνω». Τη δύσκολη απόκρουση που θα σε κρατήσει στο παιχνίδι, το «στοπ» έστω και στη μία ευκαιρία που θα φτιάξει ο αντίπαλος.

Μένει να φανεί αν έχει το χρόνο και την οξυδέρκεια για να επιστρέψει σε αυτό που έκανε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να τον κοιτάζει με θαυμασμό.

Λιγότερο από δύο 24ωρα πριν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και πέντε ημέρες πριν το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, η Μπάγερν κουβαλά ένα τσούρμο προβλήματα. Ο Νόιερ είναι ένα από αυτά. Το ερώτημα είναι αν οι επόμενοι αντίπαλοι θα καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν όσο το εκμεταλλεύτηκαν οι οκτώ προηγούμενοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ