Μάιντζ – Ντόρτμουντ 1-2

Μάιντζ – Ντόρτμουντ 1-2

Η Ντόρτμουντ τα βρήκε «σκούρα» στην έδρα της μαχητικής Μάιντζ, ωστόσο με γκολ των Αλκάθερ και Πίστσεκ στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να φτάσει στη νίκη, όντας μόνη πρώτη με 30 βαθμούς. Νέο σοκ για την Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα εντός έδρας, καθώς ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Πιο δύσκολα, από ότι ίσως θα περίμενε, η Μπορούσια Ντόρτμουν επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Μάιντζ και παρέμεινε μόνη πρώτη με 30 βαθμούς.

Οι Βεστφαλοί ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο ημίχρονο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το σκορ άνοιξε στο 66′ ο Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος σε ένα ακόμη παιχνίδι πέρασε ως αλλαγή και έδωσε την λύση, ωστόσο 4 λεπτά αργότερα ο Κουάισον έφερε το παιχνίδι στα ίσα για την Μάιντζ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 76ο λεπτό κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Πίστσεκ, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Έτσι η Ντόρτμουντ έφτασε τους 30 βαθμούς και βρίσκεται μόνη πρώτη στην βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Νέα «σφαλιάρα» για την Μπάγερν Μονάχου, καθώς ήρθε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της απέναντι στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η εξέλιξη του αγώνα δεν προμήνυε τέτοιο τέλος, αφού οι παίκτες του Νίκο Κόβατς είχαν καταφέρει μέσα σε ένα τρίλεπτο (17′-20′) να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Σούλε και Μίλερ, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τον Λουκεμπάκιο.

Στο 58’ο Μίλερ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1 και έδειχνε πως «καθαρίζει» το παιχνίδι για τους Βαυαρούς. Ο Λουκεμπάκιο ωστόσο, είχε άλλη άποψη και αφού μείωσε σε 3-2 στο 78ο λεπτό, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε την χαριστική βολή, χαρίζοντας στην ομάδα του έναν ανέλπιστο βαθμό.

Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 1-0 της Λειψίας και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην 4η θέση με 22 βαθμούς.

«Χορταστική» ισοπαλία στο Βερολίνο ανάμεσα σε Χέρτα και Χόφενχαιμ. Μόλις στο 12′ το σκορ ήταν 1-2, καθώς οι Ντεμιρμπάι και Κράμαριτς για τους φιλοξενούμενους και ο Ιμπίσεβιτς για τους γηπεδούχους, είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 58ο λεπτό ο Μπίσακσιτς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την Χόφενχαιμ, ωστόσο η Χέρτα με τους Λέσκι και Λαζάρο στο 71′ και στο 87′ έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πλέον η Χέρτα βρίσκεται στην 8η θέση με 17 βαθμούς, ενώ η Χόφενχαιμ στην 6η με 20 βαθμούς.

«Τρένο» συνεχίζει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία πέρασε εύκολα από την έδρα της Άουγκσμπουργκ με 3-1 και σκαρφάλωσε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ για τους νικητές οι Ντε Γκουζμάν, Ρέμπιτς και Χόλερ, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 90′ ο Κόρδοβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ