Λεβαντόφσκι: Τρίτος στη λίστα με τις περισσότερες «ντοπιέτες» στην ιστορία της Bundesliga

Λεβαντόφσκι: Τρίτος στη λίστα με τις περισσότερες «ντοπιέτες» στην ιστορία της Bundesliga

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν πετύχει περισσότερες φορές τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα της Bundesliga. Η... αυτονόητη προσπέραση στον Γιουπ Χάινκες και η τρομακτική απόσταση με τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ.

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό επίτευγμα έχει φτάσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος μετά τα δύο γκολ του απέναντι στη Νυρεμβέργη για την Bundesliga, μετρά πλέον 50 αγώνες στους οποίους έχει σκοράρει από δύο φορές και πάνω στο πλαίσιο του γερμανικού πρωταθλήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας σε ό,τι έχει να κάνει με το γερμανικό ποδόσφαιρο και κυνηγά δύο παίκτες.

Ο πρώτος είναι ο μέχρι πρότινος προπονητής του στους Βαυαρούς, Γιουπ Χάινκες, που ως ποδοσφαιριστής έφτασε 51 ματς στα οποία σκόραρε δύο ή περισσότερες φορές, φορώντας τις φανέλες των Γκλάντμπαχ και Ανόβερου. Σε αυτήν την περίπτωση η προσπέραση του φορτσάτου Λεβαντόφσκι θεωρείται αυτονόητη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο δεύτερος που βρίσκεται πάνω από τον Πολωνό είναι ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 87 (!) παιχνίδια στα οποία έχει σκοράρει από δύο φορές και πάνω. Προφανώς η πρωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολος στόχος για τον 30χρονο φορ της Μπάγερν και θα χρειαστεί να υπερβεί τον εαυτό του σε αθλητικό επίπεδο για να προλάβει να φτάσει σε μια τέτοια, ιστορική επίδοση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν «γλιτώνει» από το γεγονός ότι το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου και δη στη χρυσή εποχή που διανύει η νυν πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Λεβαντόφσκι ανήκει στην Μπάγερν από το καλοκαίρι του 2014, όταν αποκτήθηκε ως ελεύθερος μετά το πέρασμά του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με τη φανέλα των Βαυαρών έχει πραγματοποιήσει 215 εμφανίσεις και έχει πετύχει συνολικά 170 γκολ, ενώ με εκείνη των Κιτρινόμαυρων της Βεστφαλίας είχε καταγράψει 187 συμμετοχές και 103 τέρματα.

Τα δύο γκολ του Λεβαντφόσκι κόντρα στη Νυρεμβέργη το Σάββατο (08/12):

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ